Reaper drone efterfølger vil være snigende og har endda øget udholdenhed

Mens europæere stadig kigger for at finde ud af, om de skal finansiere Eurodrone-programmet eller at stole endnu en gang på USA for det alligevel kritiske felt af kampdroner, er det amerikanske firma General Atomics, designeren af drone Predator og dens efterfølger Reaper præsenterede en skitse af, hvad der bliver dens næste model, beregnet til udskift de to foregående efter anmodningen om information fra US Air Force. Og det mindste, der kan siges, er, at amerikanske ingeniører ikke har tøvet med at genopfinde sig selv for at imødekomme de operationelle udfordringer i det næste årti.

For hvis MALE (Medium Altitude Long Endurance) MQ1 Predator og MQ9 Reaper-droner har vist deres uforlignelige effektivitet til overvågning og angreb af mål under lavintensive konflikter, såsom i Afghanistan eller Irak, er det klart, at deres store sårbarhed, efterhånden som konflikten intensiveres, og at modstandere begynder at bruge avancerede luftvåben. Således amerikanere og europæere mistede Predator og Reaper droner i libysk himmel i de seneste måneder, ofte skudt ned af luftforsvaret fra modsatte fraktioner i denne stadig mere internationaliserede borgerkrig. Langsom, lav manøvrering og mangler et selvbeskyttelsessystem, var mandlige droner kun afhængige af deres primære egenskaber, højde og lange rækkevidde for at sikre missionen og deres sikkerhed. Så snart luftbeskyttelsessystemer ankom, der var i stand til at håndtere mål i denne højde, begyndte massakren.

MQ 9 Reaper News Defense | Kampdroner | MANDLE droner
General Atomics er producent af MALE Predator og Reaper droner i tjeneste med mere end 10 luftstyrker rundt om i verden, herunder 6 i Europa.

Konflikter med høj intensitet, der står over for modstandere med højtydende luftfartøjssystemer i stort antal, er imidlertid i dag det største anliggende for stabe både i USA og i Europa, mens det i På samme tid er afhængigheden af ​​kræfter og doktriner i forhold til merværdien fra disse droner fortsat med at vokse. Det var derfor på tide for American General Atomics at komme ud af sin komfortzone, forestille sig en drone, der kunne levere de krævede tjenester og udvikle sig i dette omstridte miljø, der er himlen af ​​konflikter med høj intensitet.

Selvom General Atomics har hidtil kun frigivet en illustration og nogle generelle oplysninger vedrørende dette nye kampsystem, der vil erstatte Reaper fra 2030, er der kommet flere afgørende oplysninger. For det første har flyproducenten tilføjet to nye nøglefunktioner til sin nye model for at reagere på løbende ændringer i konflikternes art: hastighed og stealth. Ikke mere højrefløj og drivmiddel, den nye drone vil tage form af en flyvende fløj, der kan sammenlignes med US Air Force's B2 Spirit stealth strategiske bombefly. Den vil blive drevet af en turbojet og ikke en propel, hvilket giver den en meget højere hastighed end sine forgængere, mens dens autonomi også vil blive bredt udvidet ud over 45 timer ifølge producentens udsagn.

1098px B2 Spirit nærbillede Nyheder Forsvar | Kampdroner | MANDLE droner
Den flyvende vinge gør det muligt at reducere træk og øge brændstofets bæreevne med tilsvarende størrelse. Denne form tilbyder også nogle interessante stealth-funktioner.

Faktisk vil den nye kampdron, som endnu ikke har fået sin egen betegnelse, ikke kun være i stand til at beskytte sig selv bedre mod luftfartøjssystemer, men den vil også kunne implementeres fra meget større baser. væk fra målet, en væsentlig evne til at operere ud over krydstogtsmissil- eller ballistiske missiltypesystemer, der kan true de allieredes baser, samt at tilbyde større fleksibilitet i mangel af regionale allierede. Ikke kun kunne det operere fra fjernere baser, men det vil være i stand til at give transit hurtigere og potentielt gøre omvejene nødvendige for at undgå forbudte luftrum. Formen af ​​den flyvende vinge tillader for sin del at have større skjult, især mod lavfrekvente radarer, og at øge brændstofets bæreevne i vingerne, hvilket giver større autonomi. med tilsvarende dimensioner.

Modellen i naturlig størrelse af den europæiske drone EuroMale News Defense | Kampdroner | MANDLE droner
Europæerne er stadig ikke i stand til at træffe beslutning om opførelsen af ​​Euromale-dronen, men alligevel et vigtigt skridt for at håbe på at undgå teknologisk stall på dette strategiske område.

Det er forståeligt, at General Atomics var i stand til at starte fra et tomt ark papir for at omdefinere konceptet med en mandlig kampdrone, der er i stand til at operere i et miljø med høj intensitet. Hvis skjult kampdroner allerede er i tjeneste, eller snart vil være, hvad enten det er S70 Okhotnik B russisk, Kinesisk skarpt sværd, Ou du US Navy MQ-25 Stingrayindtil nu har ingen foreslået en tilgang til at tackle de voksende sårbarheder hos droner i moderne driftsteatre. Over manglende ambition omkring Euromale-programmeter det meget sandsynligt, at europæerne, som for dem, ikke har en, men to generationer forsinkelse i spørgsmål om MAND drone, for meget til at håbe på at indhente den forsinkelse, der vil have erhvervet de andre verdensmagter. Ved kun at evaluere industrielle forsvarsprogrammer ud fra kriterier for omkostninger og potentiel eksport bevæger europæerne sig hurtigt væk fra den strategiske autonomi, som de offentligt opfordrer til. Det er nødvendigt at huske på, at en investering undertiden ikke er andet end en investering, og at dens interesse frem for alt er militær og teknologisk og ikke økonomisk. På grund af sin erfaring med afskrækkelse bør Frankrig mere end nogen anden europæer være opmærksom på dette faktum. Alligevel er det hun, der fører oprøret mod Eurodrone ...

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler