Beijing lancerer stor øvelse omkring Taiwan for at reagere på Washington

I flere måneder har vi været vidne til stigningen i spændingerne mellem Beijing og Washington om Taiwan. Indtil nu var det hovedsageligt et spørgsmål om provokationer og gengældelser med en god dosis stillinger snarere end militære handlinger. Men besøg af den amerikanske assisterende udenrigsminister, Keith Krach, i Taipei denne fredagsynes at have udløst et helt andet svar fra Kina. Ud over tilrettelæggelsen af ​​flere øvelser inklusive levende ild rundt om den uafhængige ø af flåde- og luftstyrkerne fra Folkets Befrielseshær, truer Beijing nu direkte moden militær intervention mod øen hvis Washington skulle vende det ene Kinas politik, nedarvet fra tilnærmelsen mellem Washington og Beijing, der blev indledt under Nixon-formandskabet, og som førte USA til at afbryde de diplomatiske forbindelser med Taiwan i 1979 under præsident J. Carter, i 1979.

Det skal siges, at den amerikanske underministers besøg på den uafhængige ø er en vigtig begivenhed, ingen amerikansk embedsmand på dette niveau har sat fod på taiwansk jord siden slutningen af ​​60'erne, mens diplomati Amerikansk havde satset på det kommunistiske Kina for at svække den sovjetiske blok. Derudover vil Keith Krach deltage under dette besøg i en ceremoni til ære for Lee Teng-hui, som var præsident for landet fra 1988 til 2000, og som fortsat er et symbol på modstand mod Beijing. Men dette besøg kommer desuden i en sammenhæng med øget spænding, da den republikanske repræsentant for det 7. distrikt i Wisconsin Tom Tiffany denne uge præsenterede dagen før Keith Krachs besøg, et lovforslag om at afslutte den ene-Kina-politik, i hjertet af de kinesisk-amerikanske relationer siden begyndelsen af ​​70'erne.

Keith Krach Taiwan News Defense | Jagerfly | Strategiske bombefly
Årsag til den kinesiske ire, det officielle besøg af Keith Krach, den amerikanske understatssekretær i Taiwan, tjente som påskud til Beijing for at igangsætte flere militære øvelser rundt om øen fredag

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Jagerfly | Strategiske bombefly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler