Taiwan, Indien: Denne gang spiller Kina ikke længere

Spændingerne mellem Beijing og dets naboer er vokset støt i flere måneder. Men i løbet af weekenden udviklede det kinesiske kommunistpartis semantik sig betydeligt til en direkte trussel mod sine taiwanske og indiske naboer, med USA i sit syn. Ikke længere et spørgsmål om at bevare optrædener nu opfordrede præsident Xi Jinping Folkets Befrielseshær til at være klar til at udføre krigshandlinger.

Udløseren til denne heftighed synes at have været den besøg i Taipei af den amerikanske understatssekretær Keith Krach Torsdag den 17. september, det første besøg af en embedsmand af denne rang på uafhængighedsøen siden 1979. Beijing har faktisk reageret med en række luft- og flådeøvelser, der fandt sted fra fredag ​​til søndag og mobiliserede et stort antal kræfter og præsenteret af Kinesisk presse som en "gentagelse af øens invasion". Efterfølgende 18 kampfly den 18. september, derefter 19 fly den 19., som førte en offensiv simulering af det taiwanske forsvar, krydser medianlinjen, der tjener som skillelinje mellem de to lande i Taiwanpasset, hvor havarmen adskiller øen fra fastlandet.

J16China News Defense | Militære alliancer | amfibisk overfald
J16 multipurpose fighter, afledt af den russiske Su30, kan samtidigt indsætte Air-Surface, Air-Ground og Air-Air missiler

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Alliances militaires | Assaut amphibie

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler