Tyrkiet i hjertet af en knude for polymorfe kriser i det østlige Middelhav

Ved misbrug af sprog henvises der generelt til de stærke spændinger mellem Grækenland og Cypern og Tyrkiet, når det kommer til krisen i det østlige Middelhav. Dette teater koncentrerer i virkeligheden et stort antal skuespillere, der alle har forskellige mål, og alligevel alle i spænding som et resultat af adfærd, der ikke er under den tyrkiske præsidents kontrol i området. Frankrig, Rusland, Egypten, Israel, Den Europæiske Union er alle i dag involveret i en krise, der kan få betydelige konsekvenser. Præsident Erdogan har faktisk igangsat de seneste år en række militær- og troppeflyttningsoperationer, der har fået alle hans naboer såvel som deres allierede til aktivt at forberede sig på muligheden for en væbnet konflikt. med Ankara.

Dette teater kan ikke sammenfattes i en simpel opposition mellem to antagonistiske lejre på trods af den måde, hvorpå nogle europæiske politiske ledere ønsker at opfatte det, på en alt for forenklet måde. Fordi de tyrkiske hære ikke er engageret på en, men på fire fronter samtidigt, hver med sine egne aktører og sin egen kontekst. For at forstå kompleksiteten og faren ved det, der spiller ud i dag i det østlige Middelhav, er det vigtigt at gennemgå disse 4 aspekter individuelt.

Mirage2000 eskadrille Grækenland Tyskland | Militære alliancer | Forsvarsanalyse
Det græske luftvåben har været i beredskab, siden det tyrkiske minedriftefterforskningsfartøj Orus Reis gik ind i landets eksklusive økonomiske zone, eskorteret af en flåde af fregatter og korvetter.

LOGO meta forsvar 70 Tyskland | Militære alliancer | Forsvarsanalyse

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler