Egypten bekræfter købet af 2 FREMM fregatter fra Italien

Hvis flertallet af landene i det mellemøstlige teater i de senere år er steget i deres forsvarsinvesteringer for at modernisere deres væbnede styrker, er Egypten på sin side involveret i en dybtgående udvikling af dets militære ressourcer for at blive større regional magt. Det skal siges, at mellem stigningen i iransk tilstedeværelse og støtte i Syrien, Irak og Yemen og stigningen i den tyrkiske tilstedeværelse i Syrien, Libyen og det østlige Middelhavsområde synes Kairo at være i centrum for de ekspansionistiske ambitioner, der påvirker Mellemøsten i dag. Til dette formål har de egyptiske myndigheder i de seneste måneder underskrevet flere kontrakter om køb af større udstyr med ikke-traditionelle partnere i landet, i dette tilfælde Rusland og Italien.

Rom vidste virkelig, hvordan man kunne udnytte forringelsen af ​​forbindelserne mellem Kairo og Paris efter præsident Macrons besøg i januar 2019 til den egyptiske hovedstad, i anledning af hvilken den franske præsident behandlede spørgsmålet om rettigheder på en pressekonference. af mennesket i landet, som dybt irriterede præsident Al Sisi. Siden da, Italien vandt i Egypten og udnyttede pladsen frigivet af den franske forsvarsindustri, og annoncerede gennem pressen i februar 2020, at Egypten forberedte sig på at bestille to eskadroner jagerfly Typhoon, omkring tyve bevæbnede patruljebåde, et ukendt antal M346 træningsfly, en militærsatellit samt 4 FREMM fregatter. Et par uger senere, i maj, lækkede Leonardo, som Cairo forberedte sig på bestil 24 AW149 helikoptere og 8 AW189 helikopterefor et beløb tæt på € 900 mio.

AW149 Forsvarsnyheder | Militære alliancer | Hærens budgetter og forsvarsindsats
Ud over FREMM fregatterne ønsker Egypten også at erhverve 24 AW149M multifunktionshelikoptere fra den italienske Leonardo

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Militære alliancer | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler