Rusland skal snart udstyre Su-35s-krigere med ultra-langtrækkende R-37M-missil

- Annonce -

Siden tiltrædelse i 2016 i det svenske luftvåben, METEORs meget lange europæiske luft-til-luft missil er universelt anerkendt som den bedste missil i sin klasse, med en (offentlig) rækkevidde, der overstiger 150 km. Men i 4 år har Moskva også lanceret sit eget meget lange rækkevidde-missilprogram, som Washington med AIM-260, med R-37M-missilet fra Vympel-firmaet i stand til ifølge russiske offentlige data at ramme mål op til 400 km væk. Programmet er nu tæt på dets ikrafttræden, indtil det punkt, at de russiske myndigheder har sendt i de nationale medier en video, der blandt andet viser bære- og fyringstest af missilet fra S-35s fighter.

R37 er ikke det, vi kan kalde et nyt program. Faktisk blev det oprindeligt lanceret i 80'erne for at udstyre Mig-31 interceptors med en meget lang rækkevidde missil. Under test i begyndelsen af ​​90'erne formåede et missil at ramme et mål næsten 300 km væk. Men over for det russiske økonomiske sammenbrud og oppositionens forsvinden mellem NATO og Warszawa-pagten blev programmet stoppet i 1998 uden, at missilet kom i tjeneste. I 2006 blev programmet imidlertid genaktiveret af de russiske myndigheder, igen for at udstyre Mig-31, men også til udstyr derefter nye kampfly, såsom Su-35S og den fremtidige Su-57. Med et nyt pulverdrivmiddel, der udvidede rækkevidden af ​​missilet til 400 km, og moderniseret elektronik til at tilpasse sig de nye radarer, blev det nye missil udpeget R-37M.

Video af testene af R37M fra Su35s med, som en bonus, en visning af Su-57's fly i konvertibel version.

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheder | Jagerfly | Tankfly

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

- Annonce -

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler