Ubåde, lette hangarskibe, robotskibe .. US Navy beskriver det kommende format

- Annonce -

Det, der indtil nu kun var en understøttet hypotese, har nu fået staturen af ​​et langsigtet projekt. Mark Esper, den amerikanske forsvarsminister, detaljerede i går under en tale, prognoseformatet for den amerikanske flåde i de 25 år at komme. Som tidligere nævnt er målet at nå frem til 2045 et format på 500 kampskibe med respekt målet om 355 bygninger inden 2030for at begrænse stigningen i kinesisk magt. Men langt fra at være en simpel homotetisk udvidelse af det nuværende format, involverer dette nye format, stort set begrænset af dets budget og menneskelige volumen, også en dyb omvæltning i den amerikanske flådes arkitektur i de kommende år.

Lad os starte med at nævne de punkter, der er beskrevet af Mark Esper i hans tale:

  • Mellem 70 og 80 angriber ubåde (52 i dag)
  • 8 til 11 super hangarskibe (11 i dag)
  • op til 6 lette hangarskibe (0 i dag)
  • 140 til 240 overfladeskibe og autonome eller semi-autonome robotubåde (0 i dag)
  • 70 til 90 logistikskibe af alle typer (50 i dag)
  • 60 til 70 mindre kampskibe (24/35 i dag)
  • Styrke flåden med luftdroner til jagt, tankning under flyvning, avanceret luftvåben, elektronisk krigsførelse (og sandsynligvis maritim patrulje) missioner

På den anden side var der hverken spørgsmål om udviklingen af ​​flåden af ​​store kampskibe (krydsere, ødelæggere, tunge fregatter) eller angrebsflåden.

- Annonce -
To luftfartsselskaber South China Sea 2020 Defense News | Hærens budgetter og forsvarsindsats | Militære flådekonstruktioner
Den amerikanske flåde betragter stadig super hangarskibe som nøglefartøjet til kraftprojektion af dets flådesystem

Som vi kan se, vil den amerikanske flåde frem for alt styrke sin ubådsangrebskomponent for at indeholde kinesisk og muligvis russisk militærmagt. Og det var forudsigeligt. Ja, Amerikanske atomangreb ubåde er begge meget effektivelangt ud over deres kinesiske og endda russiske kolleger, meget diskret, i stand til en bred vifte af offensive, defensive og efterretningsmissioner og relativt lavt personale, besætningen på en ANS af Virginia-klassen næsten 3 gange mindre end en Arleigh Burke-klasses destroyer.

Som Mark Esper gjorde klart i sin tale, har den amerikanske flåde imidlertid ikke til hensigt at klare sig uden sine super hangarskibe, som ifølge forsvarsministeren er hjertet i den forventede amerikanske flådemagt. På den anden side, og som vi havde diskuteret det flere gange, ser det ud til, at det samlede antal super hangarskibe vil blive reduceret, til fordel for et par lette hangarskibe som ville være baseret på Amerika klasse LHA'er, blottet for katapulter og proppetråde, og som ville bruge en flåde af F35B korte lodrette startfly, hvis funktion ville være at gribe ind, hvor tilstedeværelsen af ​​en Ford-klasse hangarskib er ikke påkrævet. Nyheder, som forresten sandsynligvis vil berolige kunderne til det amerikanske fly efter meddelelsen om det sandsynlige fald i Marine Corps-flåden.

F35B på USS America Defence News | Hærens budgetter og forsvarsindsats | Militære flådekonstruktioner
F35B kunne godt slutte sig til den amerikanske flådes fortegnelse, hvis den faktisk ville udstyre sig med lette hangarskibe, der stammer fra America-klasse LHA'er.

Hjertet i den amerikanske flådes udvikling vil ligge i implementeringen af ​​en stor flåde af fuldt robotte overfladeskibe og stridende ubåde, med eller uden besætning. Målet er naturligvis at øge antallet af skibe uden at skulle øge antallet af sejlere og derfor at begrænse denne vækst inden for et konstant eller svagt budget. Det er rigtigt, at robotskibe, ligesom luftdroner, har mange finesser, hvoraf den første ikke afhænger af tilstedeværelsen af ​​et besætning, hvilket sparer meget plads i skibet og ikke behøver at tage hensyn til menneskelige problemer, såsom mad, familiefremkaldelse, overbelægning om bord osv.

- Annonce -

På den anden side er hypotesen om at implementere fuldt autonome skibe på åbent hav på lang sigt for mange erfarne sejlere mere en teknologisk fantasi end virkelighed. Selv i dag kræver driften af ​​et skib til søs en lang række menneskelige indgreb, hvoraf en væsentlig del består i at reparere funktionsfejl eller hændelser om bord. Men hvis det er muligt at deportere missionskontrol, sensorer og mulige våbensystemer til et landbaseret center, repareres de mange fejl, der ikke undlader at gribe ind på et komplekst system såsom et kampskib , kan ikke automatiseres.

US Navy Sea Hunter flådedrone Forsvarsnyheder | Hærens budgetter og forsvarsindsats | Militære flådekonstruktioner
Hovedparten af ​​stigningen i den amerikanske flåde vil blive repræsenteret af overfladeskibe eller automatiserede ubåde uden besætning eller med kun en lille valgfri besætning.

Og hvor en luftdron udfører missioner, der varer flere titusinder af timer, hvilket muliggør regelmæssig vedligeholdelse og reparationer, vil et skib til søs i flere titusinde dage eller endda flere måneder ikke være i stand til at vende tilbage til havnen ved den mindste skade undtagen at ændre selve forestillingen om den forventede flådestyrke betydeligt. Vi kan derfor forestille os, at disse automatiserede skibe kun vil blive udviklet som en del af en indsats omkring et hovedskib, der om nødvendigt er i stand til at sende personale til at udføre de krævede vedligeholdelsesmissioner. I dette tilfælde vil overfladeskibe og robotubåde fungere som deporterede udvidelser af dette hovedskib, ligesom Loyale vingemænd bekæmper droner ou Remote Carrier, der vil ledsage kampfly i fremtiden. Det er sandsynligvis med henblik på denne indsættelse af autonome skibe, at den amerikanske flådes logistikflåde vil blive styrket, dens rolle bliver mere og mere afgørende i lyset af den geopolitiske udvikling og især af øget risiko for konflikter i det vestlige Stillehav og det Indiske Ocean, i stor afstand fra amerikanske flådebaser.

Endelig svarer stigningen i antallet af "mindre" overfladekæmpere ("mindre Surface Combattant" i teksten) helt sikkert til fremkomsten af ​​en ny klasse lette fregatter eller tunge korvetter, skibe, der måler omkring 4000 tons og beregnet til krigsbekæmpelse mod ubåd, eskortering og fortætning af den amerikanske flådes tilstedeværelse på havene i ånden af, hvad Knox og OH Perry-klassens fregatter var i 70'erne og 80. Denne type skib, lettere, manøvrerende og diskret end destroyere, udgør faktisk fremragende ASM-brydeplatforme, især hvis det er et spørgsmål om at udnytte konventionelle ubåde, der anses for at være meget diskrete. som den kinesiske type 039 eller den forbedrede kilo på 636.3. I øjeblikket er denne kategori baseret på Littoral Combat Ship of the Independence and Freedom-klasser, men i betragtning af disse to skibers meget lave operationelle kapacitet er det sandsynligt, at deres fremtid i den amerikanske flåde hurtigt vil blive afbrudt.

- Annonce -
Type 039C Yuan cover Forsvarsnyheder | Hærens budgetter og forsvarsindsats | Militære flådekonstruktioner
En af de meget alvorlige trusler, som den amerikanske flåde står overfor i dag, er repræsenteret af de kinesiske AIP Type 039B ubåde, der vides at være meget diskrete og pålidelige.

Man kan ikke undlade at bemærke, at listen fra Mark Esper ikke detaljerer formatet for de store stridende overfladeenheder, men alligevel hjertet af en moderne flådemagt. Hvis vi bruger gennemsnitsværdier for alle de kategorier, der er diskuteret af den amerikanske forsvarsminister, udleder vi, at flåden af ​​krydsere, ødelæggere og fregatter fra den amerikanske flåde reduceres til 70 enheder, knap 14% af flåden sammenlignet med 87 i dag. Derudover vil 20 af disse skibe være tunge fregatter fra FFG / X-programmet, hvilket vil begrænse antallet af destroyere og krydsere til kun 50 enheder, hvilket er et fald på over 40% fra det nuværende format. I betragtning af at det vil tage 1 luftfartscruiser pr. Stor flådeenhed (hangarskibe og lette hangarskibe), kan man forestille sig en flåde bestående af 16 krydsere, 34 destroyere og 20 tunge fregatter, som godt kunne omklassificeres Destroyers to fremtiden for at klassificere de mindre overfladekæmpere som fregatter.

Det fremgår af dette nye format, at det faktisk burde gøre det muligt at øge den amerikanske flådes flådemagt betydeligt i de kommende år, uden at det er nødvendigt at øge personalet, reduktionen af ​​bemandingen mht. stridende overfladeenheder og hangarskibe, der er tilstrækkelige til at udligne menneskelige behov for de nye ubåde, logistikskibe, fregatter og lette hangarskibe, der vil komme i tjeneste. På den anden side synes det vanskeligt at få succes med denne øvelse med et konstant budget, selv når man søger alle de budgetreserver som planlagt af Mark Esper. Ud over de stærke budgetmæssige begrænsninger vil dette format også kræve betydelige teknologiske fremskridt, især inden for automatisering. Til disse begrænsninger vil der blive tilføjet et industrielt og politisk pres, især fra skibsværfter med speciale i store flådeenheder og fra de stater, der er vært for dem, som kunne se deres ordrebog smelte.

Ticonderoga cruiser News Defense | Hærens budgetter og forsvarsindsats | Militære flådekonstruktioner
Den stridende overfladeflåde kunne meget vel være den store taber af det nye format af den amerikanske flåde, som ville se antallet af krydsere og destroyere falde med næsten 40%.

Det er forståeligt, at denne meddelelse fra Mark Esper tjener lige så meget til at give substans til den nødvendige udvikling fra den amerikanske flåde, og dette et par uger før præsidentvalget for at tage temperaturen på de reaktioner, som en sådan implementering kunne generere. Vi kan derfor forstå, hvorfor de præsenterede intervaller er så vigtige, hvilket gør det muligt at flytte skyderne for at finde en budgetmæssig og politisk balance, når det er nødvendigt. Især kan den implicitte trussel mod de store overfladeenheder og flåden af ​​super hangarskibe give anledning til udvikling, hvis budgetterne følger for således samtidig at respektere målet om 500 kampskibe og politiske og økonomiske mål, der er kære for medlemmer af kongressen. For øjeblikket overvejer hverken præsident Trump eller kandidat Biden at øge amerikansk forsvarsfinansiering. Ved at fremstille alternativerne på en kvantificeret måde håber Mark Esper sandsynligvis at tvinge skæbnen og opnå de nødvendige udvidelser til at stå op for den kinesiske flådemagt undervejs.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler