NATO geninvesterer Nordatlanten mod Rusland

I 1986 offentliggjorde forfatteren Tom Clancy og hans sidekick Larry Bond, som vi skylder det berømte flådesimulationsspil Harpoon. romanen "Red Storm Rising", på fransk "Tempête Rouge". Den fascinerende historie, der præsenteres i bogen, vedrører især den nøglerolle for NATO, som Island repræsenterede i den potentielle mestring af Nordatlanten for at opretholde en logistisk strøm mellem USA og Europa i tilfælde af konflikt med Sovjetunionen. Romanen markerede så åndene, at NATO besluttede at styrke sin tilstedeværelse på den islandske flybase i Keflavik ved permanent at indsætte en eskadrille med krigere F15.

Efter Sovjetunionens sammenbrud og Warszawapagten mindskedes truslen mod Europa meget hurtigt og fordærvede de luftbaser, der var indsat for at kontrollere sø-, ubåds- og lufttrafik i den nordlige del af Atlanterhavet, ved grænsen for polcirklen. Men med genopbygningen af ​​det russiske forsvarsværktøj har vi for nylig været vidne til NATOs tilbagevenden til dette strategiske teater for at garantere broen, der anses for vital mellem det amerikanske kontinent og de europæiske medlemmer af NATO.

Russisk Yassen-klasse ubåd Forsvarsnyheder | Jagerfly | Maritim Patrol Luftfart
Atombådene i Iassen-klassen markerer Moskvas ønske om at genvinde en betydelig militær kapacitet i havene, især i det nordlige Atlanterhav.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Aviation de chasse | Aviation de Patrouille Maritime

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler