Grækenland forventes at modtage 20 F35A'er, hvoraf 6 oprindeligt blev bygget til Tyrkiet

- Annonce -

La græsk presse afslører i dag, at under besøget af Mike Pompeo, den amerikanske udenrigsminister, i Athen, ville sidstnævnte have godkendt salg af 20 F35A-kampfly til de græske luftstyrker, inklusive 6 allerede byggede fly og som oprindeligt skulle leveres til tyrkiske styrker inden landets udelukkelse fra programmet efter erhvervelsen af ​​S400-systemer. Disse 6 enheder skal komme i tjeneste i 2021, sammen med de første 6 Rafale leveret af Frankrigfor at udgøre spydspidsen for de græske luftstyrker, især for at modvirke de tyrkiske luftforsvar og deres S400-systemer.

Denne knusende erklæring ledsages af en række lige så vigtige meddelelser om fremtidige militære programmer, med især ophævelse af muligheden for yderligere 2 Type 214 ubåde, som ville bringe den hellenske flåde til 6 ubåde i denne type, mens Ankara på sin side afslutter opførelsen af første enhed i denne klasse Reis, også afledt af Type 214 af det tyske TKMS. Ordren på 4 nye fregatter, hvis model stadig ikke er annonceret, er også bekræftet. Derudover forlænges forsvarspartnerskabet mellem Athen og Washington med 5 år, og den amerikanske finansieringskapacitet til Grækenland udvides.

type214 Grækenland Nyheder Forsvar | Militære alliancer | Jagerfly
Athen bør også bekræfte ophævelsen af ​​muligheden for fremstilling af 2 AIP Type 214 angreb ubåde til erstatning for de ældre Type 209 ubåde.

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheder | Militære alliancer | Jagerfly

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

- Annonce -

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler