Salg af våben til Taiwan, årsag og konsekvens af krisen med Beijing

Ugerne går og ser ens ud i Stillehavet. Faktisk har Washington netop godkendtet salg af 4 bevæbnede MALE MQ-9B Sea Gardian dronesystemer til Taiwan, som naturligvis fremkalder vrede og løfter om gengældelse fra Beijing, som straks sendte sit helt nye Type 75 angrebshelikopterbærer flirter med taiwanske territorialfarvande. Mens der er et ubestrideligt forhold mellem våbensalg i Taipei og spændingerne mellem Washington og Vesten mere bredt og Beijing, er det vanskeligt at bestemme, hvad der er årsagen, og hvilken konsekvens, begge analysen afhænger af det valgte synspunkt.

Fra Washingtons synspunkt er Taiwan en autonom stat, der beskytter sine grænser og territoriale integritet mod voksende krav fra Beijing. Husk at Kinas præsident Xi Jinping genindførte Taiwan i Folkerepublikken Kina, en afgørende markør for dets politiske handling med oprettelsen af ​​en hær, der er i stand til at støtte sammenligningen eller endda overskrider den amerikanske militærmagt inden 2049. I næsten tre årtier var forbindelserne med Beijing gode, til det punkt at få USA til at give efter for de kinesiske krav om et fælles Kina og afstå fra at deltage i moderniseringen af ​​det taiwanske forsvarsværktøj for at gennemføre en proces med politisk genforening.

Type 075 LHD2 Militære Alliancer | Forsvarsanalyse | Kampdroner
Beijing sendte sin nye 40.000-ton type 075-helikopterbærer til nærliggende Taiwan for at svare på salget af MALE MQ9B Sea Guardian-droner i Taipei

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære Alliancer | Forsvarsanalyse | Kampdroner

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler