Hvad er disse næste generations camouflageteknologier?

Adaptiv på

På engelsk bruges et udtryk ofte til at betegne nye generations camouflageteknologier: Tilsløring, bogstaveligt talt "brug af en kappe". Henvisningen til Frodo Baggins' elverkapper og usynlighedskappen fra den mest berømte af de unge britiske troldmænd er indlysende, samtidig med at den bevarer en drømmeagtig dimension. Men dette udtryk bruges nu mest seriøst i verden af ​​mange forskningslaboratorier, der arbejder for forsvarsindustrien.

Takket være nye metamaterialer, er det faktisk nu muligt helt eller delvist at slette tilstedeværelsen af ​​en genstand, et køretøj eller en soldat i lyset af de modsatte kræfter. Hvad er disse nye generations camouflageteknologier, og vil de snart træde i tjeneste i de væbnede styrker?

I virkeligheden er der ikke én, men flere teknologier, der søger at slette tilstedeværelsen af ​​en soldat eller et køretøj i lysspektret. Den ældste, og den mest udbredte, er ingen ringere end klassisk camouflage, som har til formål at gengive de kromatiske og fysiske karakteristika i det miljø, som kombattanterne befinder sig i.

Det mest succesrige eksempel på denne type camouflage er Ghillie-dragten, der blev opfundet i Skotland af vildtholdere i begyndelsen af ​​det XNUMX. århundrede, og som blev brugt for første gang i kamp under Første Verdenskrig. Men denne teknologi, hvis den er enkel og økonomisk, er ikke fri for defekter.

3 snigskytter på stativ
Ghillie camouflage dragter bruges stadig ofte af snigskyttere såvel som af mange jægere.

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis artikler". Flash-artikler er åbne i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyser og syntese. Artikler i arkiverne (mere end to år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

- 15% på dit abonnement Classic eller Premium (månedlig eller årlig) med koden Tilbage til skolen 23
Kun indtil 30. september!


Del artiklen:

Hæld en savoir plus