Fem europæiske lande går sammen om at designe den næste mellemstore multirollehelikopter

Europæiske helikoptere er utvivlsomt blandt de bedste roterende vinger i verden og har været i flere årtier. I løbet af industrielle koncentrationer og konsolidering af aktivitet er der opstået to store europæiske grupper inden for dette område, de fransk-tyske Airbus Helicopters og den italiensk-britiske Agusta-Westland. Er det for at reagere på fremkomsten af ​​nye teknologier som dem, der er implementeret i USA som en del af US Army Futur Vertical Lift-program ? eller den forestående ankomst af Kina og dets Z-20 til det internationale marked? alligevel har disse 4 hjemlande med europæiske helikoptere, Tyskland, Frankrig, Italien og Det Forenede Kongerige, der er tilsluttet dette af Grækenland, slået sig sammen for at designe den næste europæiske medium multirolle-helikopter.

Dette initiativ, kendt som Next Generation Rotorcraft Capabilities-projektet, er en del af NATO's projekter med høj synlighed eller HVP, der skal erstatte de mange mellemstore helikoptere, som fra 2035 skal trækkes tilbage fra tjeneste. inden for NATO. Undertegnelsen af ​​samarbejdsprotokollen blev organiseret virtuelt, forpligter Covid, og forsvarsministrene fra de 5 deltagende stater var i stand til at underskrive dokumentet i fællesskab ved indskudt video.

V280 1 Forsvarsnyheder | Tyskland | Industriel konsolidering forsvar
Bell V-280 Valor deltager i det amerikanske FLRAA-program for at erstatte US Army's UH-60 Black-hawk medium multi-mission helikoptere

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheder | Tyskland | Industriel konsolidering forsvar

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler