Spanieren Indra vil lede afsnittet “Sensorer” i FCAS-programmet, men er det gode nyheder?

- Annonce -

Denne 23. november blev generaldirektoratet for fransk bevæbning, kendt under akronymet DGA, underskrevet af delegationen fra de tyske, franske og spanske stater, kontrakten, der giver det spanske indbyggede elektronikfirma Indra ledelse af søjlen "sensorer" af programmet fremtidens luftkampsystem eller FCAS, der sigter mod at udvikle fremtidige kampfly og relaterede systemer, der vil udstyre luftstyrkerne i de 3 lande fra 2040. Indra vil derfor være ansvarlig over for de franske virksomheder Thales og tysk Hensoldt at udvikle radaren og sættet af nye generationssensorer, der vil udstyre de europæiske luftstyrkers nøglefly i mange årtier. Men er det gode nyheder?

Hvis vi tror på DGA, ministeriet for væbnede styrker, ligesom alle de officielle erklæringer fra denne meddelelse, er der ingen tvivl om det. Dette er et vigtigt skridt i retning af at gennemføre dette ambitiøse europæiske projekt, som markerer viljen til samarbejde mellem de 3 nationer om lys fremtid. Og det er rigtigt, at de aktører, der vil opfordre deres skatteydere til at finansiere det og erhverve udstyret, som ethvert internationalt samarbejdsprogram, der respekterer sig selv, forventer at få et industrielt og videnskabeligt afkast som et resultat. Spanien har udnævnt Indra som referent for FCAS var det derfor perfekt forventet og endog logisk at tildele den "Sensors" -søjlen, en af ​​programmets 7 store søjler.

rafale aktiv antenne radar aesa Tyskland | Forsvarsanalyse | Jagerfly
Thales har udviklet RBE-2 radaren med en aktiv elektronisk AESA-antenne, som udstyrer Rafale til F3R-standarden.

LOGO meta forsvar 70 Tyskland | Forsvarsanalyse | Jagerfly

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

- Annonce -

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler