Ildkraften i Israels nye Saar 6-korvette er uden sidestykke

- Annonce -

Den israelske flåde har aldrig været en prioritet for den hebraiske statsstab. I dag er dets offshore-flåde begrænset til 3 korvetter på 1000 tons Sa'ar 5 erhvervet fra USA for mere end 26 år siden, og frem for alt 6 Dolphin og Dolphin 2 ubåde, forstørrede versioner af Type 209 af Tysk HDW, erhvervet i to partier, den ene i 1999 (3 Dolphin) og den anden mellem 2012 og 2019 (3 ​​Dolphin 2). Tel Aviv stolede faktisk på sit luftvåben, dets kystbatterier og sin flåde af missilpatruljebåde for at beskytte adgangen til sine havne og desuden langt fra at være potentielt truet af aktørerne i det østlige Middelhav. den tid.

Men opdagelsen af ​​et enormt gasfelt ud for kysten i det, der ligner dets eksklusive økonomiske zone, i begyndelsen af ​​2010'erne, ændrede grundigt situationen for den hebraiske stat. Ikke kun dækker dette depositum nu 60% af landets naturgasforbrug, men det giver også Jerusalem mulighed for at eksportere det dyrebare brændstof til sine jordanske og egyptiske naboer. På samme tid har Egypten, men også Cypern og Libanon, også opdaget lignende indskud.

Dolphin Sub News Defense | Tyskland | Militære flådekonstruktioner
Israel har beordret 3 nye Dolphin-ubåde fra Tyskland til at begynde i 2027

Faktisk voksede de regionale spændinger hurtigt omkring denne økonomiske stormfald, med frygt for at se dets offshoreinfrastrukturer angrebet af libanesisk Hezbollah, men også af syriske eller iranske præcisionsangreb i Israel. Dens gasledningsprojekt til Europa i samarbejde med Grækenland er på sin side potentielt truet af Tyrkiske krav i det østlige Middelhav, lige ved oprindelsen af ​​spændingerne mellem Ankara og Athen.

- Annonce -

Under disse forhold er det ikke overraskende, at den israelske flåde hurtigt har fået stor betydning på det hebraiske militære skakbræt og får nye og meget mere effektive midler. Dette var tilfældet med det nye Dolphin ubådsprogram, der blev annonceret i 2019, hvoraf den første kopi leveres i 2027. Dette er i øjeblikket tilfældet med Sa'ar 6 korvetteprogrammet, hvoraf den første enhed, INS Magen, blev modtaget af den israelske flåde i havnen i Eilat den 2. december. De øvrige 3 enheder i klassen vil blive leveret inden 2022. De 4 korvetter bygget i Tyskland koster 430 m € i Jerusalem eksklusive bevæbning og udstyr, hvoraf et niveau understøttes af den tyske stat , som det var tilfældet med Dolphin 2-programmet og det kommende Dolphin (3) -program.

K130 korvet Forsvarsnyheder | Tyskland | Militære flådekonstruktioner
K130-korvetterne, hvorfra Sa'ar 6 stammer, er meget mindre bevæbnede end deres israelske kolleger. På den anden side er deres autonomi til søs næsten dobbelt så vigtig.

90 meter lang for en belastet tonnage på 1.900 tons, INS-korvetten mave præsenterer ved første øjekast ingen ekstraordinære nautiske egenskaber. Derivater af Tyske korvetter K130 Braunschweig, Sa'ar 6 tager igen det generelle udseende og fremdrivningssystemet. Med hensyn til udstyr og bevæbning på den anden side kan den lille israelske korvette simpelthen ikke sammenlignes med noget skib af denne tonnage. Faktisk bærer det op til 76 ud over 16 mm pistolen, der allerede er imponerende for skibet anti-skib missiler Gabriel V med en rækkevidde på 200 km og designet specielt til at køre nær kysten samt 32 Barak-8 langdistance anti-fly missiler designet i samarbejde med Indien til at nedskyde fly, helikoptere, droner og missiler op til 100 km væk og 16 km over havets overflade.

Til dette allerede mere end massive arsenal tilføjes 20 lodrette løfteraketter til C-Dome-antimissilsystemet, flådeversion af Iron Dome-system, designet til at opsnappe og afvise mættende angreb fra missiler, raketter og droner, der kunne målrette mod skibet eller den infrastruktur, det beskytter. Den har også 2 dobbelte 324 mm torpedo-affyringskastere til anti-ubådskrigsførelse og 2 lette automatiske kanoner Typhoon for hans tætte beskyttelse. Endelig kan korvetten implementere en MH-60 SeaHawk flådehelikopter. Sensorer og elektroniske krigsførelsessystemer ombord er for det meste dækket af hemmeligholdelsesforsegling, og kun hovedradaren EL / M-2248 MF-STAR fra den israelske IAI Elta, en radar med plane AESA-antenner, der er i stand til afsløring af et fly ved 250 km og et missil på en græsningsbane 25 km og arbejde i det høje UHF-bånd er blevet afsløret.

- Annonce -
Den indiske flåde afslutter MRSAMs første skudtest i samarbejdet Defense News | Tyskland | Militære flådekonstruktioner
Den indiske flåde testede Barak-8-missilet i 2015 ved at affyre to missiler, der blev lanceret af ødelæggeren INS Kolkata. Mange andre tests har fundet sted siden.

Denne overflod af udstyr og ildkraft kom ikke uden begrænsninger. Især Sa'ar 6 har en lav autonomi til søs givet ved 4000 km eller næsten halvdelen af ​​K130, hvorfra de stammer. Men i Israels tilfælde, der ikke har noget kald til at sende militære ressourcer, alene eller i koalition, i stor afstand fra sine egne hjemhavne, repræsenterer denne svage autonomi ikke et stort handicap. På den anden side vil den store koncentration af våbensystemer i et lille skrog nødvendigvis påvirke skibets håndtering i tungt hav, men her er det tvivlsomt, at der vil forekomme et angreb på israelske gasplatforme. midt i en storm. Endelig vil skibet have en lav kapacitet til at modstå slag af de samme grunde. Men lad os erkende, at det vil være ret vanskeligt at røre ved det, og at de fleste 2000 ton skibe har en relativt begrænset evne til at modstå en strejke.

Det er klart, at Sa'ar 6-korvetterne er designet til perfekt indrammet brug i en veldefineret sammenhæng. Deres betydelige svagheder påvirker faktisk ikke de missioner, der er betroet dem. På den anden side vil de tilbyde den israelske flåde en kapacitetsforøgelse, der kan sammenlignes med ibrugtagningen af ​​flere fregatter, skibe, der er meget tungere og dyrere. Vi forstår derfor, hvorfor Grækenland blev forført af modellen ved at annoncere sin hensigt om i samarbejde med Israel at bygge sin egen model afledt af Sa'ar 6, Themistocles-klassen, opfordret til at operere i samme miljø og i samme operationsteater som israelske skibe.

banner Nyheder Forsvar | Tyskland | Militære flådekonstruktioner
- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler