Su-57, T14 Armata: Russiske højteknologiske våben ankommer til de væbnede styrker i 2021

Siden Sovjetunionens sammenbrud har langt størstedelen af ​​våbensystemer leveret til de russiske hære såvel som til deres eksportkunder været baseret på udstyr designet før 1990. Dette er tilfældet i marken. pansrede køretøjer med T90-tanken, med fly fra Su-27 såsom Su-34 og Su-35s, inden for helikoptere med Mi28 og Ka52 og i flådefeltet med 636 ubåde Forbedret kilo. Imidlertid opgav Moskva ikke sine ambitioner om at forblive en vigtig aktør, både på geostrategisk og militært område og inden for våbeneksport. 2021 kunne meget vel være et afgørende år inden for dette felt, hvor to store anlæg, i Su-5 "57. generation" fighter, Og T14 Armata kamptank, begge rene produkter fra fornyelsen af ​​den russiske forsvarsindustri.

Ligesom resten af ​​landet blev den russiske forsvarsindustri såvel som landets hære hårdt ramt af den økonomiske katastrofe, der fulgte efter Sovjetunionens sammenbrud. Fra 1992 til 2000 gennemgik landet en økonomisk, social og systemisk krise med ekstraordinær vold, hvilket fik halvdelen af ​​de store forsvarsvirksomheder til at kollapse. Derudover kollapsede statsbudgettet i forbindelse med faldet i BNP, der faldt fra $ 500 milliarder i 1990 til mindre end $ 200 milliarder i 1999, mens rublen også kollapsede, hvilket tvang landet at starte en "ny rubel" med en faktor på 1000 til 1.

Russisk luftvåben beskæftiger Su34 angrebsfly Defense News | Jagerfly | Hærens budgetter og forsvarsindsats
Su34 lavede sin første flyvning i 1990 og blev designet af Sovjetunionen, selvom Rusland vil gøre det til et operationelt kampfly.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Jagerfly | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler