Kan USA stole på den japanske allierede for at beskytte Taiwan?

Japan er i dag utvivlsomt en af ​​de mest loyale allierede i USA i Stillehavet, og de amerikanske styrker opretholder permanent den japanske øhav ca. 50.000 mand, inklusive den 7. flåde med base i Yokosuka, 3. marinesoldater Ekspeditionsstyrke på øen Okinawa og 130 amerikanske luftvåbenstridsfly på luftbaserne Misawa og Kadena. Den japanske regering bidrager til omkostningerne ved den amerikanske indsættelse ved at betale mere end 4 milliarder dollars til det amerikanske statskasse hvert år. I tilfælde af en konflikt mellem USA og Kina, for eksempel over et kinesisk angreb på øen Taiwan allieret med De Forenede Stater, hvad ville Tokyos holdning være, og USA kunne fortsætter de med at bruge de japanske infrastrukturer, som de gør i dag, med risiko for at involvere Japan i denne konflikt?

Dette er det spørgsmål, der stilles af en af ​​de sidste rapporter offentliggjort af RAND Corporation, den meget berømte amerikanske tænketank. Fordi spørgsmålet er langt fra let at håndtere. Faktisk, hvis USA og Japan i 1960 underskrev en traktat om militæralliance og forsvar, og hvis USA er forpligtet til at komme til militærhjælp Tokyo, hvis øen skulle angribes, er den gensidige n overhovedet ikke automatisk. Før Washington påbegynder en militær operation ved hjælp af amerikanske militære midler baseret i Japan mod enhver modstander, skal Washington ifølge alliancen indhente de japanske myndigheders forudgående tilladelse. Og mens det er svært at forestille sig, at Tokyo opgiver sin eneste militære allierede i en sådan situation, kan reaktionen tage noget tid at komme, hvilket kan hæmme den smidige drift af operationer.

Okinawa Marines Corps Militære Alliancer | Forsvarsanalyse | Jagerfly
Marine Corps V22 Osprey på Okinawa US Air Force Base

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame.

Meta-Defense fejrer sit 5-års jubilæum!

LOGO meta forsvar 114 Militære alliancer | Forsvarsanalyse | Jagerfly

- 20% på dit Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Indtil Kun 21. maj !

Tilbuddet gælder fra 10. til 21. maj for online abonnement på et nyt Classic eller Premium, årligt eller ugentligt abonnement på Meta-Defense hjemmesiden.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler