Qatar henvender sig til KMWs tyske bokser og slipper Nexters VBCI

For nøjagtigt 3 år siden annoncerede Doha to store kontrakter for den franske forsvarsindustri : udnyttelse af en option på erhvervelse af 12 fly Rafale ud over de 24 allerede bestilte, samt en kontrakt på 2 milliarder euro om at erhverve 490 pansrede infanterikampvogne, eller VBCI, fremstillet af Nexter. Hvis ordren Rafale gik perfekt, og er næsten færdig i dag, har VBCI-filen på sin side oplevet adskillige forsinkelser, med processen med at vælge det tårn, der skulle udstyre det pansrede køretøj, derefter på grund af stigende spændinger, de stærkeste modstandere Paris og Doha om spørgsmål, der ikke var relaterede til denne.

Faktisk endte den voksende spænding mellem Paris og Ankara, hvad enten det drejer sig om syriske, libyske og ægæiske spørgsmål, til Qatar, et land meget tæt på Tyrkiet og især dets præsident RT Erdogan, med hvem Emir of Qatar deler en dyb tilknytning til Brotherhood of the Muslim Brotherhood, også i krydset fra de franske myndigheder. Desuden hjalp Frankrigs gode forbindelser med De Forenede Arabiske Emirater, som Qatar er i stadig mere intens konkurrence med, ikke med at berolige situationen. For at afslutte det hele anklagede den franske retfærdighed i marts 2019 Nasser Al-Khelaïfi, præsident for Bein Media Group og Paris Saint Germain, og favorit hos Emir of Qatar, for mistanke om korruption i tildelingen af ​​tv-rettigheder. af verdensmesterskabet i 2026, der finder sted i landet.

DIMDEX 2018 Al Wajbah VBCI 8x8 pansret udstyret med Kongsberg turret Protector 30mm kanon 925 001 Forsvarsnyheder | Konstruktion af pansrede køretøjer | Forsvarskontrakter og udbud
VBCI med Konsberg tårn præsenteret på DIMDEX 2019

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Konstruktion af pansrede køretøjer | Forsvarskontrakter og udbud

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler