Syntese 2020: Sorte år for Defense Europe

Forsvarets Europa mangler ikke symboler, men materialitet. Tyskland | Militære alliancer | Forsvarsanalyse

2020 vil have været præget af flere kriser i Europa ud over Covid-19-krisen, hvor mange af dem er knyttet til den tyrkiske regerings ambitioner i Middelhavsområdet og i Kaukasus. Men hvor Europa i 2019 stadig forsøgte at præsentere en samlet front og ambitionen om at bevæge sig mod oprettelsen af ​​et Europa med forsvar og europæisk strategisk autonomi, vil disse kriser i 2020 have fremhævet dybe forskelle mellem mange europæiske lande om dette emne og nærmere bestemt mellem Paris og Berlin, som hidtil har været drivkræfterne bag dette initiativ.

Opfølgningen af ​​NATO-topmødet i London

Starten af ​​året var allerede særlig vanskelig for europæerne efter de alvorlige spændinger mellem Frankrig, USA og resten af ​​europæerne i den tyrkiske sag. Den franske præsident trak virkelig mange europæiske kanslerers vrede, men også Washington, da han sagde om Tyrkiet, at NATO var hjernedød på sidelinjen af ​​NATO-topmødet i London i december 2019. Frankrig var i frontlinjen mod Ankara, hvad enten det er i Syrien ved siden af ​​kurderne eller i det østlige Middelhav ved siden af ​​Nicosia. Men Europæere delte næppe den franske præsidents observation, der markerer et første store brud i den europæiske front inden for forsvar.

london topmøde nato Tyskland | Militære alliancer | Forsvarsanalyse
NATO-topmødet i London i december 2019 oplevede dyb uenighed mellem Frankrig og USA om Tyrkiet

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis artikler". Flash-artikler er åbne i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til analyse- og oversigtsartiklerne i sin helhed. Artikler i arkiver (mere end to år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

– 15 % på dit abonnement Classic eller Premium (månedlig eller årlig) med koden Tilbage til skolen 23
Kun indtil 30. september!


Del artiklen:

Hæld en savoir plus