Russian Naval Aviation erhverver 9-S-7760 Kinzhal hypersoniske missiler

Lidt kendt har det russiske flådeluftvåben mere end betydelige luftressourcer. Ud over de tyve Mig-29K'er og så mange Su-33'er, der er i stand til at blive indsat fra hangarskibet Kuznetsov, består dens jagerflåde også af tyve Su-30SM'er, så mange Su-27s og Su-24M angrebsfly indsat fra landbaser for at beskytte russiske farvande. Frem for alt stiller den 32 aflyttere op MIG-31 som udfører aflytningsmissioner nær landets flådebaser. Men denne mission vil snart blive udvidet, da den russiske flåde ifølge Tass Agency forbereder sig på at tage i brug to regimenter af Mig-31K, den specielt modificerede version af interceptor, der skal implementeres 9-S-7760 Kinzhal hypersoniske missil.

Allerede i tjeneste med det russiske luftvåben gav Mig-31K / 9-S-7760-parret det hypersoniske missilløb starter fra 2018, hvor Vladimir Putin offentligt annoncerede missilets eksistens. Mig-31K er en Mig-31 tilpasset til at affyre 9-S-7760 missilet i stor højde (12 til 14 km) og ved høj hastighed (over Mach 1), hvilket giver missilet en rækkevidde på over 2000 km, en hypersonisk hastighed større end Mach 6, og en "kompleks" bane, der gør det næsten umuligt at opfange med nuværende vestlige antimissilsystemer. Dette våbensystem giver det russiske luftvåben evnen til at ramme de fleste følsomme NATO-websteder (hovedkvarter, kommandocentre, kommunikationsknudepunkter, radarstationer osv.) i Europa uden engang at skulle forlade det russiske luftrums luftbeskyttelsesboble.

Iskander system Nyheder Forsvar | Hypersoniske våben og missiler | Jagerfly
Kh-47m2 Kinzhal-missilet er afledt af 9M723 Iskander-kortdistance-ballistisk missil, hvoraf det indeholder flere komponenter

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Hypersoniske våben og missiler | Jagerfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler