Storbritannien lancerer udvikling af sin egen "Loyal Wingman"

Princippet om den allierede drone, en autonom enhed, men kontrolleret af et styret kampfly, som den ville handle sammen med, ser ud til at have påtvunget sig de fleste store luftfartsnationer om få år. I USA er dette Skyborg-programmet og især programmet XQ-48 Valkyrie drone. I Europa er dette "Remote Carrier" -programmet, der tilhører FCAS-programmet, der samler Tyskland, Spanien og Frankrig. I Australien er dette programmet "Loyal Wingman", designet i samarbejde med Boeing. Selv Rusland, på trods af Okhotnik-B-program, annoncerede udviklingen af ​​sit eget program af denne type. I alle tilfælde er det en hurtig drone, der er i stand til at ledsage kampfly, med afsløringseffektorer eller våben, og billig nok til, at deres ødelæggelse er "bæredygtig" i en konflikt.

Storbritannien vil ikke blive udeladt i dette teknologiske løb. Faktisk udover Tempest-programmet, der tog meget tykkelse i de seneste måneder har Royal Air Force stabschef Air Chief Marshal Sir Mike Wigston meddelt, at en kontrakt på 30 millioner £ netop er tildelt det nordirske selskab Spirit Aerosystem for designe en demonstrant af typen "Loyal Wingman", der er udpeget Mosquito i de næste 3 år, som en del af LANCA-program til let overkommelige nye kampfly. Målet med Royal Air Force er at have Mosquito-dronen i slutningen af ​​dette årti til at ledsage sin F35 og dens Typhoon i omstridt område. Som det altid er tilfældet over hele kanalen ledsages programmet af et socialt engagement, i dette tilfælde oprettelse og bevarelse af 100 direkte arbejdspladser i Nordirland.

Skyborg US AFRL News Defense | Tyskland | Jagerfly
Skyborg-programmet fra det amerikanske luftvåben er ambitiøst og skal kunne ledsage både F35 og F16 og F15EX.

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheder | Tyskland | Jagerfly

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler