Egypten ville forhandle om "fordoblingen" af sin flåde Rafale

- Annonce -

Le Rafale har været stigende de seneste måneder, og ifølge Dassault Aviations operative stab har den kommercielle aktivitet aldrig været så intens i mange år. Udover rækkefølgen 18 Rafale Grækerne skrev under for et par uger siden, Paris forhandler aktivt med Jakarta og Baghdad, to lande, der ønsker at realisere deres ordrer til det franske fly inden for de frister, der er præsenteret som korte. Men andre lande er også i forhandlinger med teamet Rafale, især i Mellemøsten. De Forenede Arabiske Emirater ønsker således at erstatte deres flåde af Mirage 2000-9 med det franske fly, der ville fungere sammen med F35A bestilt fra De Forenede Stater. Abu Dabi ønsker således at bevare den dobbelte indkøb af sit vigtigste forsvarsudstyr, som det var tilfældet med sin nuværende flåde bestående af franske Mirage 2000 og amerikanske F16'er.

Indtil for nylig var forholdet mellem Kairo og Paris så forringet, at der ikke længere var nogen tvivl for de egyptiske luftstyrker om at anskaffe nye Rafale. Men Frankrigs faste positioner i den libyske krise og krisen i det østlige Middelhav i 2020 hjalp med at genoprette det franske image med præsident Al-Sissi. Og ifølge det amerikanske site Breaking Defense, ville Cairo i dag forhandle med Frankrig om "fordoblingen" af sin flåde af Rafale, for at anskaffe 12 til 30 nye franske jagerfly. Samtidig har de egyptiske luftstyrker allerede forpligtet sig til at opgradere deres nuværende flåde til F3R-standarden, hvilket især gør det muligt at indsætte det langtrækkende luft-til-luft-missil Meteor. En kontrakt, der er gået ubemærket hen, men som naturligvis repræsenterer et meget opmuntrende tegn for fremtiden for flyet og den franske forsvarsindustri her i landet.

Rafale mig29 egypten Forsvarsnyheder | Jagerfly | Konstruktion af militærfly
Det egyptiske luftvåben bruger kommunikationskapaciteten i Rafale med vestlige fly som med deres Mig-29'ere af russisk oprindelse.

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheder | Jagerfly | Konstruktion af militærfly

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

- Annonce -

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler