Er Middelhavsteatret igen en zone med styrkekoncentration?

Når man traditionelt tænker på geografiske områder under stress, hvor mange militære styrker er til stede, er det almindeligt at henvise til Mellemøsten og Den Persiske Golf, eller for nylig i det vestlige Stillehav, især omkring Kinahavet. På den anden side er Middelhavsteatret, og i særdeleshed i det østlige Middelhav, som var mellem Anden Verdenskrig og slutningen af ​​60'erne et af de militært set mest aktive områder, siden i den overordnede opfattelse skredet hen imod bl.a. status for et sikkert område. , der tillader betydelig kommerciel trafik.

Men i løbet af de sidste ti år har mange nationer, der grænser op til Middelhavet, såvel som andre, der ser det som et område af høj strategisk værdi, betydeligt styrket deres marine luftfunktioner i området til det punkt, at det bliver et område af Høj koncentration af potentielle kræfter og spændinger i de kommende år. Opdagelsen af ​​gasfelter og opførelsen af ​​gasrørledninger, der forbinder Europa med Mellemøsten og Nordafrika, har i vid udstrækning bidraget til denne udvikling, ligesom autoritære og / eller interventionistiske regeringers stigning til magten med ambitionen om at tegne det geostrategiske kort over dette teater.

Tyrkisk flåde

Tyrkisk militær aktivitet er naturligvis en vigtig faktor af middelhavsteater. Under ledelse af præsident Erdogan, den tyrkiske flåde har således udført adskillige operationer både i Det Ægæiske Hav og i det østlige Middelhav og på den libyske kyst, undertiden at skabe betydelige spændinger med den hellenske flåde, men også med de europæiske styrker, der har ansvaret for anvendelsen af ​​våbenembargoen, der er vedtaget af FN om Libyen. Den tyrkiske flåde er under transformation, idet de første skibe i MILGE-programM, især de 4 korvetter af Ada klasse, de første moderne nationalt fremstillede skibe af denne type produceret af landets flådeindustri.

Den tyrkiske flåde er en af ​​de største i Middelhavets teater
Ada-klassekorvetterne er de første skibe fra det nationale MILGEM-program, der blev lanceret af præsident Erdogan.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Algeriet | Militære alliancer | Jagerfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler