Er slutningen af ​​FCAS-programmet allerede optaget af Paris, Berlin og Madrid?

- Annonce -

Sig det FCAS-programmet er truet i dag ville være en underdrivelse. Om et par uger fulgte de dårlige nyheder hinanden i form af nye krav fra Berlin og Madrid, der gik langt ud over den oprindelige ramme for de aftaler, der bundet de to lande med Frankrig, til det punkt, der med rimelighed kunne forventes sætter spørgsmålstegn ved Tysklands og Spaniens virkelige vilje til at gå videre i dette program. Men det er faktisk svaret fra Paris og Dassault Aviation på disse krav, der i dag stiller spørgsmålstegn ved mest, og som rejser frygt for, at FCAS-programmets skæbne allerede er forseglet af dets tre partnere.

Vi foretager ikke en ny opgørelse de iterative krav, som Tyskland har præsenteret i løbet af de sidste 2 år, både med hensyn til det fremtidige FCAS's luftkampsystemsprogram såvel som MGCS-programmet Main Ground Combat System, men også Eurodrone- og Tiger 3-programmerne, mindre offentliggjort, men lige så under spænding. Lidt efter lidt lykkedes det således fat flytte Frankrig tilbage på alle områder, og franske industrier administrerer nu kun 3 af de 9 søjler i MGCS-programmet og ikke engang to af de syv søjler i FCAS-programmet. Madrids nylige krav om at opnå 30% af industriproduktionen fra FCAS-programmet er lige så overdreven, hvis ikke absurd, fra et land, der ikke engang betaler sit ringe bidrag til Eurodrone-programmet, hvilket medfører yderligere forsinkelser.

Eurodrone i flyvning Tyskland | Forsvarsanalyse | Jagerfly
Eurodrone-programmet er et af de mulige sikkerhedsofre for uenighederne mellem Frankrig, Tyskland og Spanien om FCAS-programmet

LOGO meta forsvar 70 Tyskland | Forsvarsanalyse | Jagerfly

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.

- Annonce -

Nyhedsbrev abonnement

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler