Kan Frankrig udvikle sine forsvarsprogrammer uden Tyskland?

I de seneste måneder er der ikke gået en uge uden nye oplysninger at sætte spørgsmålstegn ved Tysklands vilje til at holde ud i det ambitiøse samarbejde med hensyn til forsvarsprogrammer, der blev lanceret for 4 år siden af ​​præsident Macron og kansler Merkel, om spændingsalteret mellem USA og europæere, især Tyskland, konsekvenserne af præsident Trumps uforsonlighed i forhold til deling af forsvarsindsats. Hvis de sidste to år synes Berlins krav stadig at være knyttet til en anden opfattelse af forsvarsindsatsen, den tyske forsvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer, fremkalde franske håb om strategisk europæisk autonomi selve dagen for det amerikanske valg og rækkefølgen stadig mere overdrevne krav fra Berlins side da der vedrører den industrielle deling af programmer eller intellektuel ejendomsret, er der ingen tvivl om Berlins nu åbenlyse ønske om at afslutte disse programmer.

Uanset om det er Eurodrone, FCAS-kampflyet, MGCS-kampvogne, CIFS-artillerisystemet, MAWS maritime patruljefly og endda Tiger 3, den ultimative version af den europæiske kamphelikopter, udgør alle disse programmer i dag hjertet af den teknologiske og operationelle forventning fra de franske hære og den nationale forsvarsindustri i de kommende årtier. Faktisk, hvis Berlin (og Madrid vedrørende FCAS) skulle bringe dette samarbejde til ophør, er der ingen tvivl om, at Frankrig derefter bliver nødt til at udvikle sig selv, hvis ikke de samme programmer og udstyr, i det mindste deres operationelle erstatninger. Under disse forhold kan vi drage fordel af nulstillingen af ​​disse strategiske og dimensioneringsprogrammer til at rette op på nogle af deres mangler eller dårligt kalibrerede ambitioner og dermed designe og producere udstyr, der er mere tilpasset de franske hæreers operationelle behov og bedre i stand til at imødekomme forventninger til international efterspørgsel for at øge den finanspolitiske bæredygtighed?

En tidsplan baseret på driftsbehov

En af de vigtigste kritikpunkter, der kan fremsættes over fransk-tyske samarbejdsprogrammer, er baseret på tidsplanen valgt af Paris og Berlin. Faktisk FCAS som MGCS, CIFS og MAWS, alle sigter mod ibrugtagning mellem 2035 og 2040. Derudover har producenterne, der har ansvaret for disse programmer, allerede angivet, at disse frister vil være meget vanskelige i betragtning af de viste teknologiske ambitioner, men også den besværlige bi- eller tre-nationale forvaltning af disse programmer. Samtidig indikerer imidlertid mange faktorer nu, at toppen i internationale spændinger, især mellem USA og Kina, vil gribe ind i god tid inden denne dato. Men hvis en konflikt skulle bryde ud direkte eller indirekte mellem de to supermagter i Stillehavet og Det Indiske Ocean, er det højst sandsynligt, at sikkerhedssituationen i Europa, men også i Mellemøsten, i Kaukasus og Afrika , ville også forværres og sandsynligvis trække Frankrig og dets europæiske allierede med sig.

Tyskland og Frankrig annoncerer hovedjordkampsystem mgcs kontrakt Tyskland | Forsvarsanalyse | Artilleri
MGCS-programmet var at erstatte Leclerc kamptanke i de franske hære

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame.

Meta-Defense fejrer sit 5-års jubilæum!

LOGO meta forsvar 114 Tyskland | Forsvarsanalyse | Artilleri

- 20% på dit Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Indtil Kun 21. maj !

Tilbuddet gælder fra 10. til 21. maj for online abonnement på et nyt Classic eller Premium, årligt eller ugentligt abonnement på Meta-Defense hjemmesiden.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler