Kina genoptager konstruktionen af ​​Type 054A fregatter mod ubåd

Type054A e1616418492372

I lidt over et år har de kinesiske myndigheder besluttet drastisk at reducere den synlighed, der gives til deres militære flådeproduktion, og mere generelt til al forsvarsindustriproduktion, for at reducere det billede, der gengives på den internationale scene. kolossal indsats for at opruste og modernisere sine styrker. En ny milepæl blev nået i sidste uge, da de kinesiske myndigheder advarede om, at offentliggørelsen af ​​oplysninger (eller billeder) vedrørende landets forsvarsudstyr på sociale netværk nu ville blive strengt kontrolleret, og opfordrede bloggere og andre kinesiske forsvarsobservatører til ikke at afsløre følsomme oplysninger udenfor landet på denne måde. Faktisk er det meget vanskeligere at overvåge udviklingen i kinesisk flådeproduktion i dag, end det var for to år siden. Og derfor fremstår genoptagelsen af ​​produktionen af ​​Type 054A fregatter i dag som en overraskelse, selvom det første skib i den nye serie viser sig at være klar til næste lancering.

faktisk, et foto indsendt på Twitter af kinesiske observatører vise, at en ny fregat af denne model nu er tæt på lanceringen, hvilket skulle finde sted i maj måned, tæt på 3 år efter den sidste enhed af den første batch blev lanceret. Ifølge uofficielle oplysninger indsamlet og derfor skal tages betinget af kinesiske observatører, ville den kinesiske flåde have bestilt en ny serie på 20 fregatter af denne model, hvis konstruktion skulle spredes over 5 til 7 år, hvilket ville bringe deres antal til 50 enheder, det vil sige antallet af OH Perry klasse fregatter den amerikanske flåde havde i slutningen af ​​80'erne. Sideløbende vil kinesiske skibsværfter også påbegynde konstruktionen af ​​de første Type 054B enheder, produktionen af ​​de to modeller skal fliselægges for en glat overgang både for industriel infrastruktur og for den kinesiske flåde. I sidste ende, i 2035, skulle Beijing derfor have en stærk flåde på 75 til 80 moderne fregatter til at understøtte sine omkring 50 moderne destroyere og krydsere, og dermed overgå den amerikanske stillehavsflåde, der er forstærket af flåden fra dets nære allierede (Australien, Japan, Sydkorea). ..).

Jiangkai II Type 054A klasse fregat
De kinesiske fregatter Type 054A er afbalancerede og godt bevæbnede skibe på trods af en vis teknologisk forældelse

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis artikler". Flash-artikler er åbne i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyser og syntese. Artikler i arkiverne (mere end to år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

- 15% på dit abonnement Classic eller Premium (månedlig eller årlig) med koden Tilbage til skolen 23
Kun indtil 30. september!


Del artiklen:

Hæld en savoir plus