Kinesiske Shenyang annoncerer udviklingen af ​​en ny generation jæger ... igen!

Det er gennem en publikation på sin WeChat-side, at den kinesiske luftfartsgigant Shenyang, der tilhører AVIC-konsortiet, og som blandt andet har udviklet J-11, J-15 og J-16-krigere, der udstyrer den kinesiske luft og flåde kræfter, der blev annonceret at have startet forskning for at udvikle en ny generationskæmper, præsenteret som 5. generation i Kina og kendt som 6. generation i Vesten, hvis ikrafttrædelse anslås i 2035. Af hensyn til forståelsen vil vi bruge i resten af ​​artiklen om klassificering af vestlige generationer. Samtidig meddelte virksomheden også, at det er startet udviklingen af ​​en 5. generations fighter beregnet til kinesiske flådeluftstyrker. Modellen eller tidspunktet for dette program blev ikke specificeret, men pressemeddelelsen blev illustreret af en FC-31, undertiden benævnt J-35, menes at have Beijing's præference for at udstyre fremtidige hangarskibe udstyret med Type 003 katapulter.

Disse meddelelser vil bestemt ikke have overrasket observatører af kinesisk militær luftfartsaktivitet. Faktisk fra mange ekko af udviklingen af ​​en ny integreret version af FC-31 blev offentliggjort på kinesiske sociale netværk. Derudover var udviklingen af ​​et nyt generation af fly også indirekte annonceret med samme dato for ibrugtagning i 2035, svarende til den sandsynlige dato for ibrugtagning af nye vestlige fly, såsom NGAD-programmet for US Air Force og US Navy, det britiske Tempest-program eller endda det fransk-tyske FCAS, som det virkelig er tid til at give et mere attraktivt navn end et simpelt akronym. Men i lyset af den seneste udvikling vedrørende kløften mellem de kinesiske meddelelser og fakta bemærket, kan man undre sig over relevansen af ​​disse meddelelser.

Naval FC 31 Forsvarsnyheder | Jagerfly | Forsvarets institutionelle kommunikation
JC-31, undertiden benævnt J-35, forventes at være den fremtidige 5. generation af fighter om bord, der vil gå om bord på type 003 hangarskibe udstyret med elektromagnetiske katapulter.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Jagerfly | Forsvarsinstitutionel kommunikation

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler