Kina øger flåde- og luftøvelser omkring Taiwan

Det har været flere år nu, siden det Progressive Demokratiske Partis tilbagevenden til magten i 2016 med valget af Tsai Ing-wen, en stærk modstander af forening med Folkerepublikken Kina, som præsident for Republikken Taiwan, at spændinger ophøre med at vokse mellem Taipei og Beijing. Spændinger, der er blevet stærkt forværret af Trump-formandskabet, sidstnævntes politik med økonomisk kup mod Kina og den meget markante stigning i våbensalg i Taipei disse sidste år. Men indtil nu var Folkets Befrielseshærs magtdemonstrationer forblevet målte og altid i rimelig afstand fra den uafhængige ø siden 1949 for ikke at fremprovokere en ukontrolleret optrapning. I de seneste måneder er den kinesiske militære aktivitet imidlertid steget markant omkring øen og er ændret dramatisk til nu at udgøre en næsten daglig trussel mod øen.

Hvis de kinesiske luftstyrker for bare en måned siden var tilfredse med midlertidigt at krydse den fiktive linje, der markerede midten af ​​Taiwansundet, som indtil nu fungerede som de facto-grænsen mellem de to lande, multiplicerer de nu næsten på næsten daglige base, missionerne for at demonstrere dens kapacitet til at omslutte øen og dermed isolere den fra enhver økonomisk og især militær støtte, der kunne sendes af de allierede i Taipei i tilfælde af krise. Faktisk har APL i 3 uger nu implementeret i en meget vedvarende hastighed eskadriller består normalt af mere end ti kampfly såsom J-11 tung jagerfly, J-10 let jagerfly, J-16 jagerbomber, KJ-500 advarselsfly og Y8 anti-ubåds krigsføringsfly, til at udføre missioner, der omgår øen, fra nord som fra syd, mest ofte børster mod taiwansk nationalt luftrum.

J11B 01 Forsvarsnyheder | Jagerfly | Force Deployment - Genforsikring
J-11 tunge krigere ledsager regelmæssigt de eskadriller, der sendes af Beijing for at udvikle sig omkring Taiwan. Afledt af Su-27 har dette fly moderniseret flyelektronik og kan implementere højtydende luft-til-luft-missiler, såsom langtrækkende PL-15.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Jagerfly | Indsættelse af styrker - Genforsikring

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler