Ruslands PAK DA strategiske bombefly programambitioner afsløret

Selvom det russiske strategiske bombeprogram PAK DA, der blev påbegyndt i begyndelsen af ​​det foregående årti, med det formål at erstatte den antidiluvianske Tu-2027-bjørn, der stadig er i tjeneste i Moskvas strategiske arsenal fra 95, er det stadig meget mystisk, og der er faktisk kun få oplysninger afsløret om det, uden at nogen kan bedømme dets rigtighed. En artikel, der er offentliggjort på RIA Novosti-webstedet, giver en noget mere oplyst vision om, hvad dette nye fly vil være, som vil fungere sammen med Tu-160M ​​Black Jack strategiske bombefly og Tu-22M3M Backfire langtrækkende supersoniske bombefly. starten på det næste årti.

På trods af de få interessante nye data, der er beskrevet i denne artikel, er omridset af dette program uklart. I bedste fald ved vi, at enheden vil blive designet i form af en subsonisk flyvende vinge, en form som nu synes at være afgørende for denne type enhed, da den bevares af Northrop-Grumman til B21 Raider Amerikansk såvel som ved Kinesisk Xian til H-20-programmet beregnet til at erstatte H-6 fra Beijing Strategic Air Force. Denne form for fly, arvet fra tysk forskning før og under Anden Verdenskrig, især med Ho 229-prototypen fra Horten, tilbyder meget høj aerodynamisk ydeevne, samtidig med at transport af en stor mængde brændstof muliggør en perfekt kandidat til lang rækkevidde strategiske bombefly. Fraværet af vandrette og lodrette kanter gør det også muligt at reducere virkningerne af elektromagnetisk resonans mod UHF- og VHF-bølger fra visse radarer, hvilket gør enheden mere velegnet til stealth.

horten ho 229 1944 Forsvarsnyheder | Strategiske våben | Strategiske bombefly
En af de 3 Horten Ho 220 prototyper i 1944 under test i Tyskland.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Armes stratégiques | Bombardiers Stratégiques

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler