Kystforsvarsbatterier vender tilbage til centrum

Traditionelt, indtil midten af ​​60'erne, var havne og militære arsenaler, såvel som visse strategiske kystplaceringer, ofte beskyttet af kystbatterier, både til luftværns- og antiskibsformål. Men udhulingen af ​​truslen, især efter Sovjetunionens sammenbrud, samt udseendet og demokratiseringen af ​​missiler ombord på kampskibe, fik mange lande til at undvære disse forsvar.

Men i de senere år har adskillige hære forpligtet sig til at genudruste sig med kapaciteter af denne type, især ved at anskaffe kystforsvarsbatterier udstyret med antiskibsmissiler. Hvordan kan vi forklare denne tilbagevenden til fordel, og hvilke roller kan de spille i et moderne militærsystem?

I de seneste måneder har Ukraine, men også Taiwan, Bulgarien, Rumænien og Polen, alle meddelt, at de agter at erhverve kystforsvarsbatterier mod skib eller at styrke deres eksisterende forsvar på dette område. samme United States Marine Corps har udviklet en løsning i denne retning, for at beskytte sine afmonterede enheder i mangel af luft eller flådestøtte.

Andre lande, såsom Rusland, Kina, Vietnam, Iran og Nordkorea, er begyndt at modernisere deres egne kystforsvarssystemer for at udvide deres effektivitet og afskrækkende virkning. Selvom de stort set var gået ud af brug i flere årtier, tilbyder moderne kystforsvarssystemer faktisk meget interessante egenskaber, når det kommer til at stå over for en betydelig flådetrussel eller en risiko for amfibieangreb.

K-300P Bastion kystforsvarsbatterier – Rusland

Nye landbaserede antiskibssystemer, som f.eks K300P russisk bastion eller det norske NSM CDS, kombinerer samtidig mobilitet, betydelig, dødelighed og lang rækkevidde, og overgår på mange områder krigsskibes og kampflys defensive evner.

Altså et batteri af det russiske Bastion-system, som består afet 6 × 6 kommando- og kontrolkøretøj (C2)4 8x8 missilaffyringsfartøjer med 2 missiler pr. lastbil og 4 læssevogne, kan indsættes over et kystområde næsten 50 km langt og over et område på mere end 500 km², hvilket gør det meget vanskeligt at lokalisere eller imødegå.

Russiske K-300P Bastion kystforsvarsbatterier beskytter de fleste af landets kyster og følsomme flådeinfrastruktur

Den bruger P800 Onyx supersoniske antiskibsmissil, der er i stand til at overstige Mach 2,5, hvilket gør det muligt at nå mål 450 km væk med en militær belastning på 250 kg, tilstrækkeligt til at sætte de største skibe ud af drift. Det tager kun fem minutter at installere Bastion-mobilbatteriet og aktivere affyringen af ​​et eller flere Onyx-missiler.

Det er derfor meget vanskeligt at eliminere truslen ved forebyggende angreb, ved krydsermissiler eller ved et angreb fra kampfly, idet batterierne kan bevæge sig meget hurtigt og forblive diskrete under dække af vegetation f.eks.

DF-21D anti-skib ballistisk missil (Kina)


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Kystforsvar | Amfibieoverfald | FORENEDE STATER

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler