Militære droner og etik: reel debat eller foregivelse?

Siden deres ikrafttræden for tyve år siden har droner været i nyhederne regelmæssigt, især inden for et felt, hvor der ikke forventes udvikling af kampsystemer, nemlig etik. Drevet af en populærkultur rig på film- og litterære referencer, tog mange politiske figurer, men også forskere, soldater og filosoffer, debatten for at prøve at forstå og kontrollere udviklingen af ​​disse nye systemer og forhindre udseendet af de berømte "dræberrobotter" . Denne debat, på baggrund af etiske værdier, men også af meget reel frygt for kampens automatiserede løbsk, har den realistiske og dokumenterede fundamenter og mål, eller er det en ny sky af røg, der er rørt af nogle?

I dag er debatten om brugen af ​​droner i kamp opdelt i to parallelle debatter. Den første vedrører selve brugen af ​​væbnede droner eller dens forbud. Dette er især tilfældet i Tyskland, hvor venstrepartierne er voldsomt imod, at Bundeswehr kan bruge droner eller robotter, der bærer dødbringende våben, for at begrænse dem til efterretnings- og kommunikationsmissioner. Denne debat har konsekvenser langt ud over germanske grænser, da den også påvirker de stødende funktioner og kapaciteter i systemer, der er designet sammen med andre europæiske lande, såsom Euromale-dronen eller FCAS-kampfly og MGCS-tankprogrammer. Dette er en rent etisk debat, der finder et stærkt ekko i den tyske offentlige mening, selvom brugen af ​​væbnede droner som vagrant ammunition har spredt sig bredt i de senere år i mange hære, til det punkt at spille en førende rolle i nylige konflikter som f.eks. i Syrien, Libyen eller Nagorno-Karabakh. Det skal også bemærkes, at støtte til en streng tysk holdning mod væbnede droner også ofte er til fordel for Berlins tiltrædelse af traktaten om forbud mod atomvåben og derfor dets tilbagetrækning fra USA. NATO-afskrækkelsesmission, hvor Luftwaffe deltager.

Eurodrone i flyvning Tyskland | Forsvarsanalyse | Automatisering
Debatten raser i tyske medier om, hvorvidt Eurodrones of the Luftwaffe, hvis det skulle være nødvendigt, kunne være bevæbnet med konsekvenser for europæiske samarbejdsprogrammer.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame.

Meta-Defense fejrer sit 5-års jubilæum!

LOGO meta forsvar 114 Tyskland | Forsvarsanalyse | Automatisering

- 20% på dit Classic- eller Premium-abonnement, med koden Metanniv24

Tilbuddet gælder fra 10. til 20. maj for online abonnement på et nyt Classic eller Premium, årligt eller ugentligt abonnement på Meta-Defense hjemmesiden.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler