Ikke overraskende nærmer Berlin sig erhvervelsen af ​​amerikanske P8A Poseidon

Spurgt af en parlamentariker om udskiftning af P3 Orion maritime patruljefly stadig i tjeneste med de tyske styrker, erklærede repræsentanten for forsvarsministeriet for forbundsdagen, Thomas Silberhorn, at ministeriet ikke overvejede det franske tilbud om en midlertidig løsning baseret på lånet af 4 Atlantic 2-fly fra den franske flåde som en løsning tilpasset de tyske væbnede styrkers behov i dette område, mens erhvervelsen af ​​5 Boeing P8A Poseidon opfylder de operationelle forventninger fra den tyske generalstab. Ifølge ham kunne forhandlinger om anskaffelse af disse enheder, en kontrakt, der vurderes af det amerikanske udenlandske militærsalg til 1,77 milliarder dollars, være vellykket og føre til underskrivelse af ordren midt på året.

Denne erklæring, hvis den ikke repræsenterer en endelig beslutning fra de tyske myndigheder om dette spørgsmål, giver ikke desto mindre meget stærke indikationer om den aktuelle tendens i Berlin vedrørende dette program. For ud over de rent symbolske aspekter af det fransk-tyske samarbejde og de sandsynlige virkninger af en sådan beslutning på fremtiden for fremtidige Maritime Air Warfare System-program eller MAWS, for at designe og bygge erstatningen for de franske og tyske maritime patruljefly i 2035, er de tyske holdninger baseret på en relativt objektiv vurdering af situationen, hvilket ikke var til fordel for den franske midlertidige løsning.

MAWS-programmet vil utvivlsomt blive truet af Tysklands erhvervelse af P8A Poseidon, men det er tidsplanforskellene mellem Frankrig og Tyskland inden for fornyelse af Maritime Patrol-kapaciteter, der vejer mest på dets fremtid.

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artiklerne i fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis varer". Flash-artikler er tilgængelige i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyse, nyheder og syntese. Artikler i arkiverne (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Køb af abonnementer er kun tilgængeligt fra hjemmesiden - afsnittet Abonnementer og værktøjer


Hæld en savoir plus

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW