Vil Kazans atommissilubåd være det vestlige flådes mareridt?

Ifølge det russiske forsvarsministerium, den nye atommissilubåd Kazan, anden enhed i Iassen-klassen, men første enhed i variantprojektet 885-M Iassen-M, ville have fået adgang til aktiv tjeneste denne fredag ​​den 7. maj og ville være medlem af den russiske flåde for at være indsat i den nordlige flåde. På trods af forsinkelser i byggeriet og en udsat levering på 2 år, ankomsten af ​​denne nye ubåd ser ud til at bekymre det vestlige hovedkvarter, der er bekymret over den nye ubåds offensive kapaciteter, men også over dets store skøn. Og faktisk, Kazan, så godt som de andre 7 ubåde i Iassen-M-varianten i forskellige konstruktionsfaser i russiske arsenaler og skibsværfter, repræsenterer en hidtil uset udfordring for vestlige flåder.

Mindre med næsten 12 meter end den første enhed i Iassen-klassen, Severodvinsk, som blev taget i brug i december 2013 efter 20 års konstruktion, sigter Kazan frem for alt efter at være mere økonomisk end sin storebror, samtidig med at den bevarer sine egne egenskaber. klasse, ligesom hvad Virginias oprindeligt var mod havetWolf af den amerikanske flåde. Og faktisk giver offentliggjorte estimater en enhedsomkostning for Iassen-M på omkring 800 millioner dollars, hvor Severodvinsk ville have kostet næsten det dobbelte. Det er rigtigt, at mellem 2013 og 2021 blev værdien af ​​den russiske rubel også delt med 2. Kazan og de efterfølgende skibe har dog samme ildkraft som deres forgænger, nemlig 8 systemer med lodret opsendelse, der hver er i stand til at modtage 4 Onix P800 langtrækkende anti-skibsmissiler eller så mange 3M22 Tzirkon hypersoniske anti-skibsmissiler, eller 5 krydstogts / anti-skib / anti-ubåds missiler fra Kalibr-familien, dvs. mellem 32 og 40 missiler. Hertil kommer de 10 torpedorør, der er bevæbnet med tunge anti-ubåde eller torpedoer mod skibe.

P800 onycs forsvarsanalyse | Militære flådekonstruktioner | Den Russiske Føderation
Med en rækkevidde, der kan overstige 300 km og en hastighed på op til Mach 2.5, er P800 Oniks et skibsvåben, som meget få moderne antimissilsystemer kan forsvare sig mod.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Militær flådekonstruktion | Den Russiske Føderation

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler