Det amerikanske luftvåben forudser en fremtid med 5 kampmodeller, men uden F22

For et par måneder siden kogte fremtiden for det amerikanske luftvåben, i det mindste i sin officielle strategi, ned til 2 fly for dets kampflykomponent: F35A, som skulle repræsentere hovedparten af ​​dets taktiske luftvåben. såvel som F1700 såvel som dens erstatning fra Next Generation Air Dominance eller NGAD-programmet for luftoverlegenhed. Men der er sket mange begivenheder i de senere år, hvilket førte til, at det magtfulde amerikanske luftvåben revurderede dets behov og dermed dets udstyrsstrategi. Dermed under hans kongreshøring på sidelinjen af ​​drøftelser omkring Pentagons 2022-budget, General Brown, Stabschef for det amerikanske luftvåben, præsenterede et nyt format for 2030, ikke baseret på 2 fly, men på 5, blandt hvilke 3 af de vigtigste fly, der skulle erstattes af F35A, nemlig F15, F16 og A10 . Og hvis F35A stadig præsenteres som rygraden i det amerikanske luftvåben, fremskynder accelerationen af ​​NGAD-programmet til at erstatte de 187 F22, der i øjeblikket er i drift, et dybtgående paradigmeskift.

Faktisk er F22 i dag det mest magtfulde fly fra det amerikanske luftvåben, men også af USA og endda af planeten. Det er også den nyeste, bortset fra F35A selvfølgelig, siden den sidste F22, der kom ud af Lockheed-Martin produktionslinjer, blev leveret til det amerikanske luftvåben for kun 9 år siden, i 2012. Hvorfor under disse betingelser beslutter at trække dette ubestridelige aktiv tilbage fra tjenesten, selvom de ældre systemer, Legacy-systemer på engelsk, som A10 og F16, som indtil nu var det vigtigste mål for planlægningen af ​​USAF, ser sig selv udvide dem ud over 2030? Svaret på dette spørgsmål er komplekst og kræver en vis afklaring.

F22 Raptor News Defense | Jagerfly | Konstruktion af militærfly
på trods af sin operationelle kapacitet er F22 Raptor handicappet af meget høje vedligeholdelsesomkostninger og lav tilgængelighed.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Jagerfly | Konstruktion af militærfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler