Nye spændinger mellem USA og Kina omkring Taiwan

- Annonce -

Overhold udviklingen af spændinger mellem USA og Kina omkring Taiwan giver indtryk af at være vidne til en række begivenheder, der uundgåeligt fører til en dramatisk ulykke. Og klart har hverken Beijing eller Washington nu til hensigt at forsøge at finde et alternativ til en potentielt væbnet konfrontation. Siden starten af ​​2021 har således Kinesiske luft- og flådestyrker øger demonstrationer af magt ved at organisere øvelser nær øen, hvis uafhængighed ikke anerkendes af Beijing. For deres del viser De Forenede Stater med stadig stærkere støtte fra dets direkte japanske, australske og europæiske allierede også deres muskler og deres vilje til ikke at forlade Taiwan uden støtte.

Siden begyndelsen af ​​ugen krydsede den amerikanske ødelægger USS Curtiss Wilbur, et Arleigh Burke-klasseskib, Taiwan-passet, der adskiller den uafhængige ø fra fastlandet, inden de nærmer sig nær Paracel-øerne, betragtes som de også hører til Folkets Kina efter Beijing begyndte opførelsen af ​​militær- og luftbaser ensidigt i 2012 på disse øer, som også Taiwan hævdede. Denne manøvre gjorde Beijing myndighederne vrede, og ifølge kinesiske medier, intervention fra den kinesiske flåde for at "skubbe tilbage" det amerikanske skib.

USS Curtiss Wilburg US Navy Burke Militære Alliancer | Forsvarsanalyse | Jagerfly
Destroyeren USS Curtiss Wilbur krydsede Taiwan-passet og nærmede sig derefter Paracel-øerne tidligere på ugen og vred Beijing og den kinesiske flådes indblanding.

Som svar på, hvad Beijing ser som en "utålelig og farlig provokation" og "støtte til Taiwans uafhængighed", Air Force of the People's Liberation Army gennemførte en ny øvelse, der involverede JH-7 jagerbombere(forsidefoto), et Y-8EW fly til tidlig varsling og et Y-8ASW maritimt patrulje- og anti-ubåds krigsføringsfly ud over linjen, der markerer delingen af ​​det kinesiske og taiwanske luftrum midt i Taiwan-passet. Ifølge de kinesiske medier, hvis verve er mere og mere krigsførende over tid, dette magtudstilling viser Taiwan, at de kinesiske styrker, hvis de ønsker det, kan slå og gribe øen militært, mens USA kun har meget begrænsede midler og kun er til stede en del af tiden for at forsøge at forhindre dette.

- Annonce -

Efterfølgelsen af ​​provokationer og modprovokationer med sin andel af hawkiske udsagn og bekræftede sikkerhedsmomenter minder om den situation, der fortsatte i 80'erne, på højden af ​​den kolde krig i Europa. Vi finder også den samme retoriske, men også posturale udvikling i Europa over for Rusland med en åbenbar overfortolkning af alles stilling og det bekræftede ønske om at fremstå større og mere bestemt end man er. Faktisk er hverken Kina eller Rusland eller USA i dag i den militære og økonomisk-sociale kapacitet til at starte en krig mod hinanden med rimelige chancer for succes og håb. At opnå gevinster, der overstiger de tab, som en sådan konflikt ville generere. .


LOGO meta forsvar 70 Militære alliancer | Forsvarsanalyse | Jagerfly

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.

- Annonce -

Nyhedsbrev abonnement

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler