Økonomisk bæredygtighed er kernen i British Tempest-programmet

Det britiske forsvarsministerium meddelte tidligere på ugen starten på den næste udviklingsfase af FCAS-programmet for Futur Combat Air System og dets 6. generations kampfly, Tempest. Til dette har London bekræftet en ramme på 2 mia. GBP til at finansiere udviklingen over de næste 4 år, fra 2021 til 2025, hvilket gør det muligt for programmet at være langsigtet, og til at opretholde dets ibrugtagningsmål mellem 2035 og 2040 for at erstatte programmet Typhoon af Royal Air Force. Denne meddelelse er i sig selv kun en bekræftelse af, hvad der var blevet etableret af den nye integrerede strategiske gennemgang, der blev præsenteret for et par måneder siden, og giver lidt mere præcision på den nøjagtige tidsplan eller programmets ambitioner, bortset fra at enheden ikke vil blive designet at kunne gå ombord på hangarskibe. Dette er dog næppe nogen overraskelse, da den potentielle tilføjelse af katapulter og pile til britiske hangarskibe forventes kun for fly med en maksimal startvægt på 25 ton, et godt stykke under hvad stormen bliver. På den anden side ledsages det af en uafhængig makroøkonomisk analyse af programmets forventede effekter for at fremhæve dets bæredygtighed over tid og tilskynde til støtte fra briterne selv.

faktisk, rapporten fra det berømte firma Price Waterhouse Cooper, hvis konklusioner er knyttet til erklæringen fra forsvarsministeriet, gør det muligt at forstå programmets implikationer for den britiske økonomi takket være de mange tal, der er fremsat. Således lærer vi, at programmet vil kræve en indsats på omkring 1 mia. £ om året i 30 år (ekskl. Inflation) og vil generere 21.000 job på britisk jord, herunder 7800 højt kvalificerede direkte job med en indkomst på mere end 100.000 £ om året. gennemsnitlig. I alt vil 26,2 mia. £ blive sprøjtet ind i den britiske økonomi af dette program bortset fra enhver eksport eller ubekræftede internationale partnerskaber. Med hensyn til programmets store virksomheder og underleverandører genererer de i alt mere end £ 100 mia. I økonomiske fordele i Storbritannien i løbet af de næste 30 år.

BAE Fabrik Typhoon Forsvarsnyheder | Jagerfly | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats
Økonomisk bæredygtighed er kernen i det britiske Tempest 3-program

Budgetomregningen er ikke angivet, men med en gennemsnitlig afgiftssats i landet på 38% ifølge Eurostat og en gennemsnitlig lønomkostning på £ 36.000, vil programmet alene generere £ 300 mio. Om året i skatteindtægter, og de virksomheder, der deltager i det i alt næsten 1 mia. £ i skatteindtægter, alt sammen. Med andre ord, og bortset fra en potentiel yderligere aktivitet i forbindelse med eksportkontrakter eller deling af byrden og investeringen med partnere som Sverige eller Italien, viser Tempest-programmet sig at være økonomisk bæredygtigt for det britiske budget, langt mere end deltagelse i programmer som F35 kan være.


LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheder | Jagerfly | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler