Rusland opretter 20 militære enheder som reaktion på "vestlige provokationer"

- Annonce -

Den russiske forsvarsminister Sergei Choïgou meddelte mandag, at 20 nye militære enheder ville blive dannet i den vestlige del af landet for at reagere på "provokationer" fra Vesten og placere ansvaret for denne beslutning over for Europa og USA, hvilket helt sikkert vil øge spændingerne mellem de to blokke. Disse enheders karakter eller tidsplanen er ikke blevet offentliggjort, hvilket gør det umuligt at vurdere nøjagtigt konsekvenserne af sådanne meddelelser, som kommer, når forholdet mellem Vesten og Rusland igen er blevet forværret. Efter at Moskva gav ubetinget støtte til den hviderussiske leder Lukashenko efter kapringen af ​​et civilt apparat for at arrestere en blogger politisk modstander af diktatorens regime.

Moskva kritiserer især vesterlændinge for intensiteten og hyppigheden af ​​forsvarsøvelser i Europa samt det stigende antal flyvninger og indsættelse af kampskibe nær dets grænser. Ifølge Sergei Choïgou er antallet af amerikanske strategiske luftvåbenflyvninger nær det russiske luftrum således 14 gange større i løbet af de sidste 7 år. Ligeledes ville indsættelsen af ​​NATO-skibe udstyret med styrede missiler i Sortehavet eller Østersøen være steget markant med henvisning til eksemplet på 18 indsættelser af sådanne skibe nær Kaliningrad-enklave siden 2016. Endelig er antallet af NATO-øvelser steget med Ifølge den russiske forsvarsminister, 50% i de senere år, mens Alliancens største øvelse i 2021 årtier afholdes i 3, Øvelse standhaftig 2021, hvor 40.000 mænd samles for at teste omfordelingsprocedurerne.

NAto-øvelse Steadfast2021 Forsvarsnyheder | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Militær træning og øvelser
NATOs organisation af Exercise Steadfast 2021, der samler i alt 40.000 tropper, er et af argumenterne fra den russiske forsvarsminister for at retfærdiggøre oprettelsen af ​​20 nye militære enheder

Konkret er disse påstande korrekte, da NATO faktisk har øget sin operationelle beredskab væsentligt i de senere år, og de vestlige luft- og flådestyrker til stede i Østersøen, Sortehavet eller Nordsøen, såsom øvelserne organiseret inden for landene på den østlige front af alliancen, har også oplevet en betydelig vækst. Ligesom det er rigtigt, at de budgetter, der er afsat til NATO-medlemmers væbnede styrker, er steget med næsten 25% i løbet af de sidste 6 år. På den anden side har begivenhederne, der gav anledning til denne dynamik, deres oprindelse ikke i en ændring af kropsholdning fra NATO-landenes side, men faktisk i en dybtgående ændring i den, der blev indledt af Rusland i 2012, og Vladimir Putins tilbagevenden til Kreml.

- Annonce -

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheder | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Militær træning og øvelser

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

- Annonce -

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler