Bangladesh lancerer konkurrence om at erhverve 16 moderne multifunktionelle krigere

- Annonce -

Mens hele Asien ser ud til at være involveret i en enorm bevægelse af hurtig genoprustning, har myndighederne i Bangladesh netop annonceret lanceringen afen procedure, der sigter mod at erhverve 2021 moderne multifunktionelle kampfly i budgettet for 2022/16 som en del af planen "Formål med styrkerne 2030". Til dette planlægger landet en ekstraordinær kreditlinje, der finansieres direkte på statsniveau og ikke påvirker forsvarsministeriets budget med 25 crore taka eller 000 mia. € med en 2,42% hensættelse 25 Taka Crore / 7500 mio. € på 600/2021-budgettet og kreditfinansiering af saldoen over en periode på 2022 til 5 år.

De 16 fly vil forstærke de 8 Mig-29'er erhvervet i 90'erne fra Rusland samt de 7 kinesiske FJ-21'ere, et fly afledt af den sovjetiske MIG-XNUMX, hvor sidstnævnte nu når grænsen for deres potentiale. Men mens landet indtil nu var meget orienteret mod billige opkøb i Kina eller Rusland, tyder det budget, som Dhaka har annonceret, samt talrige rygter, der har cirkuleret i landet i flere måneder, at myndighedernes mål fremover ville erhverve en moderne europæisk enhed, og endda at konkurrencen ville være fokuseret mellem de Rafale og Typhoon, selvom vi naturligvis skal forvente at se mange andre producenter tilbyde deres fly. Lad os i denne forbindelse huske på, at den franske forsvarsminister i 2020, Florence Parly, var rejst til Dhaka for at møde premierminister Sheikh Hasina, stort set for at præsentere Rafale, dets præstationer og de tilbud, som Frankrig kunne tilbyde dette land.

Myanmar JF 17 Forsvarsnyheder | Jagerfly | Bangladeshisk
ankomsten af ​​JF-17'erne til Myanmar vil utvivlsomt have spillet en rolle i Bangladeshs beslutning om at skaffe sig en eskadrille med moderne kampfly.

Faktum er, at Bangladesh nu har midlerne til at finansiere et sådant program. Faktisk, hvis dets BNP i 2000 kun var omkring 50 milliarder dollars, er det ganget med 6 på kun 20 år til at overstige 300 milliarder dollars i 2019, mere end Pakistan (280 milliarder dollars). På grund af sin strategiske geografiske placering i det østlige Indien og i hjertet af Den Bengalske Bugt, skal landet nu styrke sine defensive militære kapaciteter, mens dets naboer som Indien og Myanmar hurtigt øger deres investeringer i dette område, og er hurtigt modernisering af deres jagerflåde. Det er netop dette ønske om at bevæge sig hurtigt, og det overordnede begrænsede budget til at anskaffe 16 moderne kampfly med våben, reservedele og træning, som kunne spille i hænderne på Rafale français.

- Annonce -

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheder | Jagerfly | Bangladesh

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

- Annonce -

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler