NATO opfordrer til en fusion af FCAS-, Tempest- og NGAD-programmerne

Nej, det er ikke et spørgsmål om at slå de 3 programmer sammen! (dette skulle forkorte mange kommentarer fra folk, der kun har læst titlen). Når det er sagt ... I anledning af en konference arrangeret af Atlantic Council, en amerikansk organisation, hvis mål er at fremme effektiviteten af ​​NATO og den transatlantiske forbindelse, er general Tod Wolters, den nuværende øverste allierede kommandør i Europa, eller SACEUR, kommet går ind for at samle de 3 såkaldte 6. generations kampluftssystemprogrammer, der i øjeblikket er under udvikling, nemlig Next Generation Air Dominance eller NGAD fra det amerikanske luftvåben, det britiske Futur Combat Air System eller FCAS mere almindeligt kendt fra navnet på kampflyet, det udvikler sig, Tempest og Futur Combat Air System eller FCAS, der samler Tyskland, Spanien og Frankrig. Selv om der ikke er noget spørgsmål om at foreslå at fusionere programmerne, som klart falder uden for SACEURs ansvarsområde, udarbejder sidstnævnte en objektiv observation, der beder om en vis tilnærmelse af disse 3 programmer for at garantere deres operationelle effektivitet, men også bæredygtighed.

For det første, for general fortalt Wolters, er disse såkaldte 6. generation luftkampsystemer præget af en meget avanceret dimension i samarbejdskampe samt ved indsamling og udveksling af en stor datamasse for at konsolidere denne doktrin. Fra Atlanterhavsalliancens synspunkt er det derfor afgørende, at disse 3 systemer er perfekt i stand til at samarbejde nativt med hinanden, men også med de systemer, der omgiver dem, uanset om de hører til den teknologiske boble i det nævnte program. . Denne kapacitet forudsætter dog en høj grad af harmonisering af protokollerne og kommunikationssystemerne for hvert tekno-system for ikke at gengive det, der sker i dag mellem F22 og F35, som f.eks. Skal ty til en kommunikationsformidler til udveksling af taktisk data.

F35B og Typhoon forudsætter Royal Air France for de næste 30 år Defense News | Tyskland | Militære alliancer
Samarbejdsmæssige engagementskapaciteter er kernen i NATO-doktrinen for at reagere på stigningen i russisk eller kinesisk magt.

Det andet argument, der fremsættes, vedrører optimering af forsknings- og udviklingsindsatsen og derfor bæredygtigheden af ​​disse programmer, der af SACEUR anses for at være strategiske. Konkret skal de tre programmer samtidig udvikle lignende teknologier for at nå identiske mål. Imidlertid er både det amerikanske luftvåben, som fortsat er stærkt handicappet i sin investeringskapacitet pga støtte fra Kongressen og en del af ledelsen til F35-programmet, det Storbritannien, der bærer det kun næsten alle udviklingsomkostningerne ved Tempest, at den europæiske FCAS hvis høje investeringer er til dels oprindelsen af ​​spændinger mellem dets aktører, alt skal udvikle sig i et komplekst og meget begrænset budgetmiljø, der tvinger visse kompromiser og truer programmerne på mellemlang eller lang sigt.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Tyskland | Militære alliancer

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler