US Navy ændrer planlægningsmål for at reagere på kinesisk trussel

Afslutningen på præsident Trumps mandat var som bekendt mildt sagt kaotisk. Et område, blandt andre, forvirrede mange observatører, industriplanlægning og US Navy-format, præget af de sene og uforholdsmæssige initiativer fra den amerikanske administration. Et par uger før indvielsen af ​​den valgte præsident Joe Biden vedtog Donald Trump en lov, der overførte US-flådens meget høje formatmål med 355 kampskibe i 2030 og mere end 500 bygninger i 2045, selvom der ikke var nogen realistisk planlægning havde været i stand til at blive implementeret om dette emne i den afgående præsidents 4-årige periode. Naturligvis havde denne manøvre næsten ingen chance for at overleve Joe Bidens nominering, da den antog en meget betydelig stigning i de midler, der er afsat til den amerikanske flådeMens Pentagons budget havde allerede ramt det, som mange eksperter mente var loftet til mere end 700 milliarder dollars om året.

Faktisk befandt den amerikanske flåde sig i begyndelsen af ​​året i en meget delikat situation understøttet af urealistiske mål og et begrænset budget, selvom en væsentlig del af dens flåde nu når sit livets afslutning. Ticonderoga-krydstogterne og destroyerne Arleigh Burke Flight I, og at en anden del af dens flåde, mere moderne, viser sig at være vanskelig at anvende i Stillehavssammenhæng, som LCS. Presset er desto stærkere på den amerikanske flåde som den kinesiske flåde oplever meget hurtig vækst, med et gennemsnit på 7 krydsere og destroyere og mindst 2 ubåde leveret hvert år, og at den inden 2023 vil modtage det første tunge hangarskib udstyret med Type 003 katapulter, der i øjeblikket er under opførelse. Derudover har den amerikanske flådes teknologiske overlegenhed en tendens til at atrofi hurtigt, og det bliver mere og mere farligt at satse på manglende erfaring fra kinesiske søfolk, når de træner i et vedvarende tempo, især under mange komplekse og omfattende øvelser af amfibisk angreb og antiskibskrig på åbent hav.

Kinesisk type 003 CV 18 flyvemaskine fortsætter med at udvikle sig på Jiangnan skibsværft i Shanghai 925 001 forsvarsanalyse | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Militære flådekonstruktioner
Byggeriet af det kinesiske hangarskib Type 003 i Shanghai skrider hurtigt frem, og skibet kan blive lanceret mellem slutningen af ​​dette år og midten af ​​næste år.

I anledning af høringerne om forberedelsen af ​​Pentagon-budgettet for 2022, den amerikanske flåde har forelagt en ny kapacitetsplan til den amerikanske kongres i perioden frem til 2050. Det nye dokument, både mere realistisk og mere fleksibelt end den plan, der blev foreslået af Marc Esper, dengang Donald Trumps forsvarsminister sidste efterår, viser også dybe paradigmeskift for den amerikanske flåde over for post- Den kolde krigs æra, der nærmer sig slutningen. Således etableres det endelige bebudede mål omkring en flåde, der består af 321 til 372 kampskibe udstyret med en besætning og fra 77 til 140 overfladeskibe og autonome og robotiske ubåde. I detaljer, hvis flåden med store hangarskibe bevares med en høj antagelse om 11 skibe som i dag, og en lav antagelse om 9 hangarskibe som ofte nævnt, og at den tunge amfibiske flåde forbliver i samme vene med 8 til 9 angrebshelikopterbærere (og derfor et fald i volumen på 2 til 3 enheder af de 11 planlagte Amerika-klasser) og 16 til 19 tunge angrebsskibe, andre elementer så deres mål om dybt ændret volumen.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Militære flådekonstruktioner

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler