Storbritanniens Rolls-Royce kunne deltage i det japanske FX-program

Det britiske selskab Rolls-Royce, der allerede er afgørende for det britiske Tempest-program, som det skal designe en ny generation turbojet til, ifølge fortrolighederne indsamlet af en journalist fra det japanske websted Asahi.com, slutter sig til udviklingsteamet for det nye japanske næste generations jægerprogram, der i øjeblikket har kodenavnet FX. Den britiske motorfabrikant vil hjælpe japanske virksomheder med at udvikle turbojetmotoren, der vil drive denne 5. generation med to-motor fighter, der er beregnet til at erstatte de hundrede eller deromkring Mistubishi F2, der i øjeblikket er i tjeneste hos det japanske selvforsvarsflyvåben samt F15J, takket være en dimension af luftoverlegenhed, der i vid udstrækning er markeret i de indledende værker.

Oplysningerne er fragmenteret angående FX-programmet, Tokyo er særlig diskret med hensyn til dens udvikling. Især var det genstand for hård konkurrence mellem den amerikanske luftfartsindustri og især Boeing og Lockheed-Martin og den britiske BAe og Rolls-Royce om at ledsage Japan i dette ambitiøse eventyr, hvilket ville markere indgangen til land i den meget lukkede klub af militærflyproducenter, der er i stand til fuldt ud at designe et moderne kampfly. I lang tid optrådte det britiske tilbud kun som en potentiel folie for amerikanske tilbud, men ifølge oplysninger indhentet af Asahi ser det ud til, at London var lykkedes at overbevise Tokyo på trods af Japans industrielle og militære nærhed til USA.

EJ200 Image1 News Defense | Jagerfly | Internationalt teknologisk samarbejde Forsvar
Rolls-Royce fremstiller i samarbejde med MTU, Avio og ITP EJ200 turbojet, der driver Eurofighter Typhoon. På den anden side blev motordesignet hovedsageligt udført af Rolls-Royce og stammer fra den britiske XG-40 demonstrator.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Jagerfly | Internationalt teknologisk samarbejde Forsvar

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler