Seriproduktion af russisk T-14 Armata-tank indstillet til at starte i 2022

Siden den første officielle præsentation af den nye russiske hovedkamptank, T-14 Armata, under paraden, der markerer 9-året for afslutningen af ​​Anden Verdenskrig den 2015. maj XNUMX, ankom den nye tank til de russiske enheder har mange gange blevet annonceret, og mange gange udsat til "næste år". Og selvom den oprindelige meddelelse om at have 2000 T-14'er i 2020 tilskrevet Sergei Shoïghou, forsvarsministeren for Vladimir Putin og nu tipset om at være sidstnævntes udpegede delfin, var frem for alt knyttet til en dårlig forståelse af hans ord, da han var taler om 2000 moderne kamptanke, inklusive de moderniserede versioner af T-72, T80 og T-90, er det ikke desto mindre rigtigt, at Armata-programmet har justeret falske starter de sidste år.

Denne gang er det industriminister Denis Manturov, der interviewet af Tass State News Agency, meddelte, at serieproduktionen af ​​T-14 ville starte godt i 2022, hvilket antager, at pansrede køretøjer tages i brug i de russiske enheder samme år. Men i modsætning til tidligere meddelelser kunne denne meget vel vise sig at være korrekt, da Moskva og Uralvagonzavod, producenten af ​​Armata-familien, faktisk har løst mange problemer, der hæmmede dens lancering og serieproduktion, begge set fra et budgetmæssigt synspunkt. fra et teknisk og teknologisk synspunkt. Det må siges, at T-14 i mange aspekter viser sig at være en revolution for de russiske hære, og at dets indtræden i tjeneste under gode forhold kun kunne gøres, når et bestemt antal kriterier var opfyldt.

Russiske T90M Forsvarsnyheder | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | MBT kampvogne
T90M integrerede flere teknologier lånt fra T14 Armata, især 125 mm 2A82-1M pistolen

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | MBT kampvogne

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler