Hvad ved vi om den nye russiske lette fighter?

Meddelelsen om præsentationen af ​​en ny light fighter model udviklet af den russiske Rostec i anledning af Moskva MAKS 2021-showet havde allerede haft virkningen af ​​en lille bombe i den lille verden af ​​global militær luftfart. Men billederne, der viser et apparat, hvis udviklingstilstand naturligvis er langt fremme, selvom det er dækket med presenninger, og hallen stolt viser ordet "CheckMate" på engelsk, Echec et Mat på fransk, viser, at den russiske luftfartsindustri åbenlyst har til hensigt at gøre indtryk med denne enhed under dette show. Dette er derfor en mulighed for at syntetisere det, vi allerede ved om dette program, og at ekstrapolere dets implikationer og konsekvenser, både på den russiske luftmags fremtid og på potentielle markeder for fremtiden. Eksport, som denne enhed ikke skjuler for at sigte mod.

Hvis udviklingen af ​​en ny letkæmper ved flere lejligheder var blevet nævnt af Mig-designkontorerne, var det det erklæringer af Sergei Chemezov, administrerende direktør for Rosteci december sidste år, derefter i løbet afet interview givet til Ria Novotny-webstedet i maj, som gav indhold til dette program uden virkelig at kende dets ambitioner eller tidsplan. Således havde fabrikanten i anledning af præsentationen af ​​eksportresultaterne fra den russiske våbenindustri specificeret, at det nye fly under udvikling ville have en maksimal startvægt på 18 tons, og at 'han ville blive drevet af den samme reaktor som Su-57, izdeliye 30 et maksimalt tryk på 18 ton med efterforbrænding og næsten 12 tons i normal tilstand, hvilket giver flyet et vægt / vægt-forhold større end eller lig med 1 uanset dets konfiguration og stor manøvredygtighed takket være vektorkraften i den nye motor. Derudover ville den nye fighter tage koder fra 5. generation, nemlig stealth, kapacitet til behandling og datafusion og supercruise, som Su-57, som den naturligvis låner fra mange teknologier.

IMG 3630 Forsvarsnyheder | Jagerfly | Hærens budgetter og forsvarsindsats
Enkeltmotorkonfigurationen af ​​det nye fly er tydeligt synlig på dette billede på trods af de maskerede presenninger.

De fotos, der er taget skjult som forberedelse til MAKS 2021-showet og viser et overdækket fly, gør det muligt at vurdere dets længde mellem 14 og 15 meter og bekræfte dets enkeltmotorkonfiguration, hvilket placerer det utvetydigt i kategorien F16 ( 14,5, 17m til 2000 ton) og Mirage 14 (18m til 21 ton) og gør den til en potentielt udpeget efterfølger til den berømte Mig-14 (11m til 3 ton), den mest byggede og mest eksporterede til verden, med mere end 14.000 eksemplarer forlader sovjetiske og allierede fabrikker. Derudover viser stealth af enheden, præsenteret som "multi-band" af producenten selv, tydeligt i de former, som vi kan gætte under presenningerne. Det skal også huskes, at det ville blive udviklet samtidigt i en pilotversion og i en droneversion af Rostec. Det skal dog bemærkes, at den præsenterede model ser ud til at gå langt ud over en simpel statisk model, som det f.eks. Var tilfældet under præsentationen af ​​den europæiske NGF og Tempest. Det er rigtigt, at Sukhoi generelt favoriserer præsentationen af ​​meget avancerede prototyper og endda flyvning på større messer, som det var tilfældet med Su-35, der foretog sin første offentlige flyvning på MAKS 2007, ligesom Su-57. Hvis første offentlig præsentation på MAKS 2011 skulle ledsages af en flyvning, der ikke fandt sted på grund af et teknisk problem. Det ville derfor ikke komme som nogen overraskelse, at det nye fly ville tage en flyvning på MAKS 2021.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Jagerfly | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler