Den russiske CheckMate, en kommerciel og operationel trussel for Europa

Drillende-kampagnen, der gik forud for den officielle præsentation af den nye 5. generation af lette russiske Sukhoi-jagerfly, havde skabt en åbenbar spænding fra alle observatører fra den globale forsvarsflyindustri. De blev ikke skuffede, da meddelelserne fra Sergei Chemezov, administrerende direktør for Rostec, var forbløffende, og så meget Checkmate, da det ser ud til, at dette faktisk er dets operationelle navn, er designet til at påtvinge sig i luften som i internationale konkurrencer i de kommende år. Og så længe de meddelelser, der blev fremsat i går i Moskva, faktisk realiseres under testfasen, der skal finde sted mellem 2023 og 2025 for at komme i produktion fra 2026, kunne Sukhois nye enhed ikke kun styrke på en måde den russiske luftfartsindustri og potentielt luften kræfter fra mange lande, men reducerer også drastisk de potentielle markeder for europæiske fly som Rafale, Typhoon og Gripen på den internationale scene.

Lad os starte i starten, nemlig den annoncerede præstation af Checkmate. Husk, at dette er meddelelser, og at alt dette skal bekræftes under forsøg og internationale konkurrencer. Ikke desto mindre falder flyet med en maksimal masse på 18 ton ved start i kategorien af ​​multifunktionelle enmotorkæmpere, såsom F16, Gripen og Mirage 2000. Men dets rækkevidde på 1400 km i jævn konfiguration (og meget mere med yderligere dåser) og dens bæreevne på mere end 7 tons placerer den mere i kategorien mellemstore krigere som Rafale, Typhoon, Super Hornet og F35A. Dens Izd-reaktor. 30, der producerer et tryk med efterforbrænding på 18 tons og 12 tons tørt, vil enheden permanent have et potentielt trykvægtforhold større end eller lig med 1, ligesom el Su-57, hvorfra det bruger mange teknologier, herunder reaktor. Dens stealth-konfiguration er ikke så omfattende som den amerikanske F35, igen som for Su-57, men forbliver betydelig, og ifølge Rostec ville den være designet til at være effektiv på flere frekvensbånd og ikke kun på båndene. X og S kan lide Lockheed-Martins fly. Det skal bemærkes, at konfigurationen af ​​den bageste stabilisator med skrædder effektivt giver bedre snig mod lavfrekvente radarer ved at reducere virkningerne af resonans.

Chekmate har, ligesom Su-57, to sidebunkere under toppen af ​​vingen til meget sandsynligt at modtage et selvforsvarsmissil på kort afstand.

På den anden side, og i modsætning til sine vestlige modstykker, har Checkmate et vektorstød, der giver det betydelige korte start- og landingsfunktioner, et kriterium der bliver mere og mere vigtigt, efterhånden som risikoen for høj intensitet øges, og at luftbaser vil helt sikkert være blandt de prioriterede mål for det modsatte luftvåben og artilleri. Faktisk vil enheden sandsynligvis blive afledt i en indbygget flådeversion med det mest interessante operationelle potentiale for hangarskibe uden katapulter. Den samme vektorkraft vil give den stor smidighed, det er tilstrækkeligt at observere flydemonstrationer af Su-57, som har den samme konfiguration, for at blive overbevist, samtidig med at flyet når Mach 1.8 og opretholder supersonisk flyvning over tid uden udtrykket “super-cruise” bruges til alt dette under den officielle præsentation. Når det er sagt, med 12 tons tørkraft til en masse på mindre end 18 ton, kan vi forestille os, at denne kapacitet ligger inden for rækkevidde af skakmatten.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i " Gratis varer". Flash-artikler er tilgængelige i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde analyser, nyheder og synteseartikler. Artikler i arkiver (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Køb af abonnementer er kun tilgængeligt fra webstedet – Abonnementer og værktøjer sektionen


Hæld en savoir plus

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW