Den operationelle buffer, et alternativ til at styrke hære og forsvarsindustri

Over for de hurtige omvæltninger, der påvirker de geostrategiske balancer i verden, står de franske hære ligesom den nationale forsvarsindustri overfor et komplementært problem, men uden en oplagt løsning. Hærene gentager faktisk mere og mere hørbart, at de mangler midler, og især tunge ressourcer og arbejdskraft, til at udføre deres missioner i en kontekst, hvor forpligtelser med høj intensitet igen kunne blive mulige eller endda blive normen. På samme tid mangler den franske forsvars industrielle og teknologiske base, eller BITD, selv om den nu har relativt vedvarende aktivitet, klart synlighed på mellemlang sigt, men også produktionsmængde, for at kunne pålægge sit udstyr under konkurrencer på den internationale scene. Behovets komplementaritet er derfor indlysende, men kan ikke finde sted i dag på grund af de budgetmæssige begrænsninger, der er pålagt af landets offentlige finanser, stort set handicappet af COVID -krisen.

Samtidig bliver det stadig mere tydeligt, at brugt militært udstyr, og især nyere brugt udstyr med reelt militært potentiale på mellemlang og lang sigt, nyder stigende succes med mange lande, der ønsker hurtigt at øge deres kapacitet. i lyset af hurtigt udviklede trusler. Disse anmodninger påvirker også kampflyfeltet, som det var tilfældet for Grækenlands erhvervelse af 18 Rafale inklusive 12 brugt med en første levering i går til Istres samt skibe, som i tilfælde af salget af de 2 franske FREMM fregatter til Marokko og Egypten, efterfulgt af to FREMM -fregatter taget fra opgørelsen af ​​den italienske flåde til Kairo. Under disse betingelser forekommer det relevant at overveje en supplerende model til det traditionelle salg af forsvarsudstyr, der samtidig gør det muligt at imødekomme dette eksportbehov, øge hærens umiddelbare operationelle kapacitet og øge forsvarsindustriernes aktivitet, uden at påvirke de offentlige finanser, den operationelle buffer.

De to FREMM'er, der blev eksporteret af Frankrig til Egypten og Marokko, blev taget fra produktion beregnet til den franske flåde, hvilket resulterede i forsinket levering og forpligtelse til at forlænge visse franske skibes driftstid.

Dets princip er relativt enkelt, selvom det er innovativt. De franske hære ville modtage et vist antal større overordnet udstyr i forhold til det format, der er defineret af den militære programmering, som de kunne bruge på en operationel måde under overholdelse af visse begrænsninger inden for rammerne af en leasingkontrakt, som et selskab havde i offentlig-privat partnerskab specielt skabt til dette formål. Samtidig vil dette udstyr blive tilbudt på det internationale marked enten gennem direkte opkøb eller i form af leasing, med meget kortere implementeringstider end i forbindelse med on-demand fremstilling. Jo ældre udstyret er, desto mere attraktiv vil prisen være. Overførsel af udstyr til en eksportkunde ville medføre udskiftning, enten identisk eller i trinvis form, så den operationelle buffer, der består af overskydende udstyr i de væbnede styrker, forbliver konstant.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artiklerne i fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis varer". Flash-artikler er tilgængelige i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyse, nyheder og syntese. Artikler i arkiverne (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Køb af abonnementer er kun tilgængeligt fra hjemmesiden - afsnittet Abonnementer og værktøjer


Hæld en savoir plus

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW