Efter Afghanistan annoncerer USA tilbagetrækningen af ​​sine tropper fra Irak

- Annonce -

Den amerikanske præsident Joe Biden meddelte i anledning af Iraks premierminister Mustafa Al-Kadhimis besøg i Det Hvide Hus, at USA havde til hensigt at trække sine tropper tilbage fra sit land inden årets udgangefter meddelelsen om tilbagetrækning af tropper fra Afghanistan, der begyndte den 1. maj og forventes afsluttet den 11. september. Ifølge den amerikanske præsident vil de amerikanske styrker forblive tilgængelige for at støtte myndighederne og de irakiske hære, især til uddannelse af disse, men de 2.500 mænd, der stadig er til stede i landet, vil blive trukket tilbage efter en forkortet tidsplan for at tillade ifølge for ham at fokusere på mere presserende udfordringer, i dette tilfælde Rusland og Kina. Denne meddelelse havde været forventet i flere uger i tråd med den mere kontroversielle tilbagetrækning fra Afghanistan, som fortsætter på trods af Taliban-styrkenes offensiv, som nu kontrollerer halvdelen af ​​de afghanske provinser. Situationen vil sandsynligvis være mindre kompleks i Irak, da landets myndigheder er mere etablerede og vil være i stand til at stole på andre styrkernes stafetter end de eneste amerikanske eller vestlige styrker, som især de mange iranske militser, der deltog i ødelæggelsen af ​​den islamiske stats kalifat, og som ikke har forladt landet siden, såvel som irakiske kurdere, der styrer det nordlige land.

For den amerikanske præsident er det ud over at sætte en stopper for to forpligtelser, som ikke længere gjorde det muligt at forestille sig en udvej på kort eller mellemlang sigt fra toppen, først og fremmest en beslutning med et strategisk og budgetmæssigt mål. Faktisk er Pentagons budget alvorligt handicappet af omkostningerne ved udenlandske operationer og amerikanske indsættelser, mere end $ 69 milliarder dollars i 2021, mens de ekstra omkostninger til de samme operationelle aktiviteter overstiger $ 100 milliarder dollars for de forskellige amerikanske hære. Faktisk viser det sig at være en prioriteret akse for Biden-administrationen at reducere den globale låntagning af amerikanske tropper, som står over for voksende investeringsbehov i hære, især til modernisering af mange udstyr arvet fra den kolde krig, mens Amerikansk forsvarsindsats er allerede på et meget højt niveau på 3,3% af BNP i en amerikansk økonomi og samfund, der allerede er hårdt ramt af COVID-krisen. Vi kan også forvente, at den amerikanske tilstedeværelse i Afrika som i Mellemøsten også vil falde i de kommende år, og dette på trods af Irans magtstigning, så presserende er det over for Washington at koncentrere sine styrker, hvor de er mest nødvendige og billigste i USA og i mindre grad i Europa.

Amerikanske tropper hilser forsvarsanalyser | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Afghanistan konflikt
De amerikanske hære står i dag overfor en historisk udfordring for at kunne møde den kinesiske militærmagt under opførelse.

Behovet for midler til modernisering og transformation af de amerikanske hære er så gråtende i dag, at senatet i sidste uge annoncerede et topartsinitiativ, der havde til formål at bringe finansiering for 2022 til $ 740 milliarder, dvs. mere $ 23 milliarder mere end $ 716 milliarder præsenteret af Biden-administrationen. Hvis dette beløb sandsynligvis ikke nås, især på grund af en langt mere markant modstand mod kontrollen med forsvarsudgifter i Repræsentanternes Hus med et stærkt demokratisk flertal, viser initiativet det høje niveau af spændinger, der hersker i dag mellem Capitol. og Det Hvide Hus om emnet for den budgetstrategi, der skal vedtages for at håndtere Kina og Rusland, især da manøvrerummet nu er lavt for Det Hvide Hus. For hvis de årlige udgifter til irakiske og afghanske operationer stadig oversteg 150 milliarder dollars i 2015, når de nu ikke 10 milliarder dollars, og kun en del af dette beløb vedrører de omkring 5000 mænd, der forblev udsendt i disse to lande. I starten af 2021.

- Annonce -

LOGO metaforsvar 70 analyserer forsvar | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Afghanistan konflikt

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

- Annonce -

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler