Den nye russiske fighter Checkmate ville allerede have en første eksportkunde

Præsentationen af ny enkeltmotorjager fra Sukhoi, betegnet Checkmate, under MAKS 2021 nær Moskva, fik meget blæk til at strømme og rejste mange spørgsmål. Blandt dem var placeringen af ​​flyet på eksportmarkedet samt dets mulige vedtagelse af VVS, de russiske luftvåben, den mest betydningsfulde med hensyn til den potentielle fremtid for dette program, som naturligvis har store ambitioner. For flyproducenten Sukhoi. En del af sløret blev løftet af Yuri Slyusar, direktøren for United Aircraft Corporation, som Sukhoi tilhører, under uinterview givet til det russiske websted military-news.ru og nyhedsbureauet Interfax.

Vi erfarer, at den første prototype er i gang på Yuri Gagarin KnAAZ-fabrikken i Komsomolsk-on-Amour, og at dens specifikationer blev defineret efter anmodning fra den første eksportkunde af enheden. I anledning af et besøg af premierminister Mikhail Michoustine på den samme fabrik bekræftede vicepremierminister Yuri Borisov, at de russiske myndigheder sigter mod at levere 300 tjekmænd i de kommende år til afrikanske lande, Indien og Vietnam. Hvad angår Rostecs præsident, Sergey Chemezov, bekræftede han igen, at prisen på enheden skulle ligge mellem $ 25 og $ 30 millioner, og at han regnede med en ordre fra det russiske luftvåben. Når man kender de privilegerede relationer, som sidstnævnte opretholder med Vladimir Poutine, kan man naturligvis tro, at dette vil være tilfældet.

Den indiske DRDO udvikler sammen med Tejas Mk2 programmet Omni Role Combat Aircraft beregnet til at producere en to-motoret jager med en første flyvning i 2026 og ibrugtagning i 2032. Mange mener, at denne tidsplan ikke er tilgængelig for den indiske luftfartsindustri.

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i " Gratis varer". Flash-artikler er tilgængelige i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde analyser, nyheder og synteseartikler. Artikler i arkiver (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Køb af abonnementer er kun tilgængeligt fra webstedet – Abonnementer og værktøjer sektionen


Hæld en savoir plus

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW