Chinese People's Liberation Army tester nyt taktisk ballistisk missil

Næsten samtidigt med eskaleringen af ​​spændingerne mellem USA og Kina over Det Sydkinesiske Hav og Taiwan har People's Liberation Army betydeligt øget antallet og omfanget af øvelser, som dets styrker deltager i. Med en bemærkelsesværdig stigning i scenarier, der nærmer sig et militær indgriben imod den uafhængige ø under amerikansk beskyttelse. I de seneste måneder har de kinesiske flåde-, luft-, amfibie- og flådeluftstyrker således udført næsten daglige øvelser foran og omkring Taiwan, øvelser, der i vid udstrækning videresendes af pressen og medierne i Beijing, en måde at øge presset på øens myndigheder på og få dem til at tvivle på den potentielle effektivitet af en amerikansk intervention, hvis det er nødvendigt. På samme tid har kinesiske ingeniører også mangfoldiggjort innovationer inden for oprustning, der kan spille en nøglerolle i sådan en militær intervention, som vi ved er risikabel på mere end én måde, fes til veludstyrede, motiverede og rutinerede taiwanske væbnede styrker med 70 års ansigt til ansigt med PLA.

Sådan testede de kinesiske ballistiske kræfter for nylig et nyt kortdistance ballistisk missil i ørkenen i den nordøstlige del af landet. Hvis testen fandt sted langt fra Taiwan, kunne dens mål ikke være mere i forhold til dette specifikke teater. Missilerne, der tilsyneladende er nye versioner af DF-15, der allerede har været i drift i 30 år nu, udstyret med nye konventionelle sprænghoveder med det eksplicitte formål at slå og ødelægge modstanderens kommunikations- og kommandocentre. Det vides ikke, om der er tale om en ny mere præcis version af DF-15, der giver mulighed for at ramme med en sandsynlig cirkulær fejl på kun få meter et mål (mod 300 m for den oprindelige DF-15A) for at fjerne det. med de 750 kg eksplosiv ladning, som missilet bærer, eller hvis det er et mere eksotisk sprænghoved, f.eks. brug af en ammunition, der er i stand til at generere en ikke-nuklear elektromagnetisk puls, særligt velegnet i dette tilfælde præcise behov.

DF 15 missil 2 Forsvarsnyheder | EMP elektromagnetiske pulsvåben | Forsvarets institutionelle kommunikation
People's Liberation Army raketstyrker stiller op med 850 DF-15 ballistiske missiler samt 1200 ældre, men moderniserede DF-11'er.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | EMP elektromagnetiske pulsvåben | Forsvarsinstitutionel kommunikation

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler