Russisk militær flådeproduktion overgår nu Europa

Denne 23. august præsidenten Vladimir Putin annoncerede starten på konstruktionen af ​​6 nye skibe for den russiske militærflåde i anledning af sit besøg i ARMY-2021 i Patriot Park i udkanten af ​​Moskva. Der er således tale om 2 nye atomubåde til Borei-A klasse løfteraketter, 2 ubåde med konventionel fremdriftsprojekt 636.3 forbedrede kilo og 2 lette fregatter, hvis eksakte model ikke er blevet annonceret (22380 eller 22385), som vil blive bygget ved Severodvinsk, St. Petersborg og Komsomolsk-on-Amur skibsværfter. I de seneste måneder har Vladimir Putin vænnet sig til denne type meddelelser vedrørende den russiske flåde, efter at have gør det samme den 16. juli 2020 ved at annoncere opførelsen af ​​2 22350 Admiral Gorshkov-fregatter, 2 atom-missilangreb ubåde 885-M Iassen og 2 nye 23900 angrebshelikopterbærere under opførelse på Kerch-værfterne på Krim, derefter 28. april 2021 annoncerede starten på opførelsen af ​​to atomubåde, der lancerede Borei-A missiler, to konventionelt drevne ubåde 636.3 Forbedret kilo og to korvetter 20380 Steregushchiy. Med dagens meddelelse er der derfor 18 store nye skibe, heraf 10 ubåde, hvis konstruktion vil være blevet lanceret om knap et år.

Efter det sovjetiske sammenbrud gennemgik militær skibsbygning 20 meget vanskelige år, forbundet med fravær af offentlig finansiering, stop af investeringer og lækage af knowhow, som i høj grad påvirkede den russiske flådes operationelle kapacitet, som ikke længere kunne erstatte eller endda ordentligt vedligeholde sine flådeenheder, selv de vigtigste såsom atom -missilubåde eller SSBN'er, der udgør en nøglekomponent i landets atomafskrækkelse. I slutningen af ​​2000'erne var den russiske flåde således ikke engang i stand til at sikre den russiske afskrækkelses operationelle varighed ved kun at holde et SSBN til søs halvdelen af ​​tiden. Ændringen på dette område kom i to faser. Først under Georgien -kampagnen i 2008 indså det russiske militær hurtigt, at hvis de havde nydt godt af en amfibisk styrke og dens eskorte, kunne de have taget de georgiske styrker bagfra og reduceret varigheden. Og tabet af denne lynkrig ( 5 dage). Dette gav anledning til rækkefølgen af ​​2 helikopterbærere af Mistral -klassen fra Frankrig, idet de russiske værfter ikke havde kapacitet til at bygge sådanne skibe på nuværende tidspunkt.

Borei A Forsvarsanalyse | Amfibieangreb | Hærens budgetter og forsvarsindsats
Byggeriet af den første Borei -klasse SSBN tog 17 år. Moderniseringen af ​​russisk industriel infrastruktur gjorde det muligt at reducere dette relæ til kun 7 år, det vil sige det, der svarer til en europæisk produktion.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Amfibieoverfald | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

Alle

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW