Tyrkiet ønsker at udvikle den mest magtfulde destroyer i middelhavsteatret

Siden han kom til magten i 2003, har RT Erdogan, første premierminister fra 2003 til 2014, derefter præsident for Republikken Tyrkiet siden denne dato, foretaget en omfattende national indsats til fordel for hærene med et budget, der er gået i 20 år fra $ 7 mia. til over $ 20 mia., på trods af at en tyrkisk lire devaluerede med 80% af dens værdi i samme periode. Samtidig satte han sig for at udvikle en enorm og robust national forsvarsindustri med fremkomsten af ​​flere nationale og globale aktører som Roketsan -missilet eller droneproducenten Baykar. På flådefeltet blev indsatsen organiseret omkring et meget ambitiøst program, the MILGEM-program, hvis lancering går tilbage til 2004, og som i dag driver den tyrkiske militære flådeindustri i spidsen for det europæiske og verdensmarked.

MILGEM -programmet, som skulle gøre det muligt at modernisere den tyrkiske flåde inden 2030 med helt lokalt producerede skibe, består af 3 skibsklasser, Ada -klasse -korvetterne, lygtegriderne i Istanbul -klassen og TF -destroyere. -2000. Opførelsen af ​​4 Ada-klasse anti-ubådskorvetter fandt sted mellem 2005 og 2015, og de 4 enheder på 2400 tons er nu i tjeneste hos den tyrkiske flåde. Disse økonomiske og effektive skibe blev også bestilt af Pakistan (4 aflange enheder på 3000 tons) og af Ukraine. I 2017 begyndte fremstillingen af ​​den første fregat i Istanbul, et 3000 ton anti-ubådsfartøj, men denne gang udstyret med et 16-cellet MDAS lodret affyringssystem til at rumme så mange overflade-til-luft missiler som muligt. Mellemdistance HISAR. Fregatten TCG Istanbul, den første enhed i den eponymous klasse, blev lanceret i januar 2021, og skulle slutte sig til aktiv tjeneste i 2023. Hvad angår destroyeren TF-2000, var det utvivlsomt en af ​​stjernerne i IDEF 2021 som fandt sted i istanbul fra 17. til 20. august.

Tf 2000 Air Independent Propulsion AIP | Forsvarsanalyse | Laservåben og rettet energi
Tidligere modeller af TF-2000 præsenterede et skib, der stadig er udstyret med mange amerikanske teknologier. Bemærk her de 2 Phalanx, der erstattes af CIWS Gökdeniz på modellen 2021 (se illustration billede)

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Air Independant Propulsion AIP | Analyses Défense | Armes Laser et énergie dirigée

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler