Vil den russiske stat overtage kontrollen med Checkmate -programmet?

Et par uger siden, kort efter præsentationen af ​​den nye Sukhoi -lysjager udpeget Checkmate, Yuri Slyusar, direktør for United Aircraft Corporation og Sergey Chemezov, præsident for Rostec, havde både givet detaljer om programmet, dets tilblivelse og dets ambitioner. Vi lærte således, at jægeren var blevet udviklet i egenkapital af Rostec, og at en første eksportkunde allerede var kommet frem, mens samlingen af ​​den første prototype allerede ville have integreret kravene til denne. Der blev imidlertid ikke angivet noget om en mulig inddragelse af den russiske stat selv i programmet, selvom Sergei Chemezov gentagne gange har antydet, at han håbede på en ordre fra det russiske luftvåben. Situationen har tilsyneladende udviklet sig siden da, hvis vi skal tro udsagnene om Dmitry Shugayev, direktør for internationalt teknologisk samarbejde, i anledning af Eastern Economic Forum (EEF) denne fredag.

Ifølge ham vil Checkmate -programmet faktisk være helt finansieret af Rusland selv, idet de nødvendige bestemmelser er blevet truffet i denne retning. Derudover og kategorisk har sidstnævnte nægter ethvert internationalt samarbejde, eller endda nogen forhandling omkring programmet med en udenlandsk partner, i fuldstændig modstand mod erklæringerne fra lederne for UAC og Rostec. Denne vending har undret mange iagttagere, især da Dmitry Shugayev som sædvanlig næppe var udbredt ud over disse to meddelelser. Denne benægtelse ser imidlertid ud til at være i overensstemmelse med den strategi, Moskva har anvendt i de seneste år med hensyn til internationale forhandlinger og udvikling vedrørende våbensystemer.

Marketing iscenesættelsen omkring præsentationen af ​​Chekcmate på den russiske MAKS-2021 messe er på mange måder i modsætning til den støjsvage strategi, som Moskva har anvendt i flere år på dette område.

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i " Gratis varer". Flash-artikler er tilgængelige i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde analyser, nyheder og synteseartikler. Artikler i arkiver (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Køb af abonnementer er kun tilgængeligt fra webstedet – Abonnementer og værktøjer sektionen


Hæld en savoir plus

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW